Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

A Botox napos oldala

Miért is ne féljünk a Botoxtól?

“Csak Botoxot ne, hiszen az idegméreg!”- Halljunk sokszor vendégeinktől konzultáció során, sajnos sokszor nehezen oldható félelmeket, szorongásokat fogalmazva meg ezzel. Talán még negatívabbá teszik a Botox kezelés megítélését a közösségi médiában vagy a bulvársajtóban felbukkanó rosszul kivitelezett, nem átgondolt kezelésekről közzétett klikkvadász, sokszor -okkal- visszatetszést keltő fotók tucatjai.

Emiatt szeretnék néhány gondolatot megosztani a Botox kezelés átgondolt orvosi alkalmazásáról, ha úgy tetszik napos oldaláról.

Az orvosi kezelések során alkalmazott Botulinum A toxint Clostridium botulinum és egyéb a toxint termelő baktérium törzsekkel állítják elő, amit azután alapos, pontosan szabályozott és ellenőrzött gyógyszerkészítési folyamat során előre meghatározott mennyiségű hatóanyagot tartalmazó steril ampullákba töltenek.

Orvosi és orvos esztétikai kezelés során kis mennyiségben juttatjuk a hatóanyagot a kezelendő szervbe, szövetbe, meghatározott és sokszor vizsgált és ellenőrzött protokoll szerint.

Így hát valóban idegmérget használunk, de csak annyit és csak oda adunk, amennyi az elérni kívánt hatáshoz kell, annak adjuk, akinek orvosi szempontból biztonsággal adható, és a kezelés eredményét ellenőrizzük és követjük. A kezelést természetesen minden esetben az adott technikában gyakorlott orvos végzi.

Azért ez sokban különbözik egy mérgezéstől. Ráadásul ellentétben a botulizmussal, amit a botulinum toxin “koktélt” termelő, hasi fertőzést vagy sebfertőzést okozó baktériumok okoznak, orvosi kezelés során a toxin a véráramba nem kerül. Csak és kizárólag a kezelni kívánt szövetben marad, légzésleállást, bénulást így nem okoz, ettől tartani igazán nem kell.

 

Mi mindenre használható a Botox?

Orvos esztétikában elsősorban a mimikai izmok által okozott ráncok kisimítására használjuk a szemöldök körüli mérges ráncok, homlokráncok, szarkalábak esetén. Nyugalomba helyezhető a nagy rágóizom alsó széle, ezáltal széles áll esetén az arc vékonyítható. Mimikai izmok kezelése során egyáltalán nem célunk hogy az izmok működését teljesen megszüntessük ezzel lárvaszerű megjelenést hozzunk létre, inkább törekszünk kis mimika megőrzésére, így az eredmény természetes marad. 6-8 hónapra szinte teljesen megszűntethető vele a hónalji izzadás, kéz és lábizzadás.

A kezeléssel a fokozott izzadékonysággal küzdő vendégeink élete a normális mederben halad újra: előkerülnek a színes ruhák, a szandálok és a mosoly az arcokra, ami számunkra külön öröm!

Gyógyító alkalmazása során bénult, kötött izmok lazítására, migrénkezelésre, kancsalság javítására, ill. ezeken kívül egyéb betegségek kezelésére is használják az ideggyógyászatban, sok beteg ember életét könnyítve meg.

 

Végül szeretnénk megmutatni néhány szép, a klinikánkon végzett botox kezelés eredményét:

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen férfiaknak is 

 

 

 

 

 

drhorvathblog

Dr Horváth Zsuzsanna

bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos

aktuális híreink

összes hír