Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Ajakfeltöltések hyaluronsavval különböző okokból

Egyszerűen hyaluronsavas ajakfeltöltésként vált ismertté az ajkak orvosi hyaluronsavas kezelése, pedig számtalan különböző ok van, amiért ezt a típusú kezelést választjuk, ezért sokszor a választandó anyag, annak szükséges mennyisége, az injekciós technika különböző.

 

Bármi is az ok, amiért az ajkak orvosi hyaluronsavas kezelését végezzük, a végső cél minden esetben egy természetes hatású,  "jól viselhető" eredmény, amikor nem mellékes, hogy az ajkak mozgásakor, a mosolygáskor is optimális legyen az eredmény.

 

 

Az alábbi kezelésekkel néhány okot, és megoldást szeretnék bemutatni, valamint azt, hogy a kezelés lehet rendkívül diszkrét, lehet "extravagánsabb", de a lényeg, hogy mindenkinek korához, egyéniségéhez, elvárásaihoz igazodjon.

A legkedveltebb, és mondhatjuk, ma a legtrendibb ajakfeltöltések természetes hatásúak, semmiképppen nem kívánatos a "kacsa"-típusú ajak.

 

 

Fontos tudni, hogy az ajkak nagyobbítása, formálása, fiatalítása mindenkinél más és más, a kezelés tervét és a kivitelezést mindig az adottságokhoz kell igazítani, nem "másolható" le egy fénykép, vagy a barátnőnk-ismerősünk ajka.

 

 

Ajkak volumenizálása

 

Gyakran az ajkak bármilyen szép ívűek, ha eredendően kisebb volumenűek, vagy az archoz, egyéniséghez igazodva nagyobb volument kíván.

Az ajkakat teltebbé tesszük, az előzetes tervezésnek és megbeszélésnek megfelelően nagyítjuk, vagy csupán hangsúlyosabbá tesszük. 

 

Ezeknél a kezeléseknél is korrigáljuk az esetleges asszimetriákat.

 

 

 


 

 

 

Ajakformálás 

 

Gyakori probléma, hogy az ajkak formája vagy aránya nem optimális, ezekben az esetekben nem csupán a térfogat növelése, hanem a megfelelő forma és arány kialakítása a cél.

 

Az első képen az alsó ajak kívánt jelentősebb volumenpótlást.

 

A második képen látható, hogy felső ajak vékony, szinte  "elveszik" az arcban. Ebben az esetben a volumen növelése mellett a felső ajak megemelését is végeztük. 

 

A képek a kezelés előtt és közvetlenül a kezelés után készültek.

 

 


 

 

 

Ajak pozicionálása, áll korrekció

 

 

 

Amikor az ajkak feltöltését végezzük, előzőleg minden esetben felmérjük az orr-ajak-áll vonal szögeit, hiszen nem minden esetben elégséges az ajkak volumenpótlása ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérjük.

 

A képen bemutatott esetben csupán az ajak hyaluronsavas feltöltésével nem érhettünk volna el szép eredményt, ahhoz, hogy a felső ajak, alsó ajak és áll egymáshoz képest jó pzícióban lehessen, elengedhetetlen volt az áll korrekciója is.

 

 


 

 

 

 

A "láthatatlan" volumenhiány

 

Sokszor látjuk, hogy bár az ajkak formája kifogástalan, látszólag a volumene sem hiányzik, a beszédnél, mosolygásnál "eltűnik" a pirosajak. Ennek megoldásához nem kell feltétlenül növelni az ajak méretét, a megfelelő hyaluronsav kiválasztásával és bejuttatásával a változás szinte csak az ajakak mozgatásakor látható.

 

 


 

 

Ajakfiatalítás

 

Az évek múlásával ajkaink is veszítenek volumenükből ugyanúgy, mint a környező területek. Enek következtében megjelennek az ajak feletti finom ráncok, az ajkak nem csupán magasságukból, de szélességükből is veszítenek, a száj szélei lefelé görbülnek.

A volumen korrekcióját, az ajkak vonalának helyreállítását természetes hatású kezeléssel végezhetjük el.

 

Mindkét bemutatott kezelés az ajkak fiatalos megjelenését célozta.

 

 


 

 

 

Bízom benne, hogy sikerült megmutatni, hogy az ajakfeltöltés mindenkinél más és más, és a hyaluronsavas ajakfeltöltés nem a természetellenes ajkak kialakítását jelenti.

 

 

Mindenkinek sikeres, örömteli szépülést kívánok! 

 

dr Fercsik-Tóth Beatrix

 

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír