Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Anti aging új megközelítésben

Ha azt mondom anti-aging kezelés,a legtöbb ember ránctalanításra, vagy látványos fiatalító kezelésekre gondol.

 

Csodálkozna, ha azt mondom, hogy az igazi, leghatékonyabb anti-aging gondolkozás már a húszas életévekben kezdődik?

Pedig nincs ebben semmi meglepő. A bőr feszességének, rugalmasságának  csökkenése már a húszas években elkezdődik, és hosszú évek elatt éri el azt a szintet, amikor már apró kis ráncok is láthatóak, majd később a bőr megereszkedik. 

 

Ez mindenkinél így van, az átalakulás tempója és mértéke viszont változik.

Az egyik meghatározó a genetikai adottságunk. Ezen változtatni nem tudunk, de ha ismerjük egyeneságbeli felmenőink "adottságait", következtetést vonhatunk le, mi várhat ránk, és tudatos "készüléssel" , sokszor szakértői segítséggel kitolhatjuk a várható jelek megjelenésének idejét.

 

A másik, rendkívül meghatározó tényezők a környezeti hatások. Ki ne hallott volna arról már, hogy a nap károsító hatása a legfontosabb környezeti ártalom ami az öregedési folyamatok felgyorsulásáért felelős, de a dohányzás, az egyéb szabadgyökök és számtalan más faktor is ebbe a csoportba tartozik.

Optimálisan ha minden környezeti károsító hatást kiküszöbölhetnénk, sokkal lassabb lenne az öregedés. Amit tehetünk- ha kiküszöbölni nem is tudjuk- hogy védekezünk ellenük.

 

 

 

A megelőző anti-aging lehetőségei

 

 

A prevenciót már egészen fiatalon kell elkezdeni, hogy a leghatékonyabban nyerjünk időt a szépség, fiatalság megőrzésében. Viszont idősebb korban se legyintsünk, hogy most már mindegy... mert nem mindegy! Hiszen az öregedési folyamatok lassításával is időt nyerünk!

 

  • VÉDJÜK MEG BŐRÜNKET- egy életen át

Az első alapszabály, hogy védjük meg bőrünket a károsító hatásoktól. Pl.  fényvédelem nem csupán a bőr egészségének, de fiatalságának megőrzéséhez is nélkülözhetetlen!

 

 

  • MEGFELELŐ BŐRÁPOLÁS- egy életen át

Itt a megfelelő nagyon fontos szó. Erről hosszan lehetne írni sok tévhitről, sok elhibázott bőrápolási döntésről, de most csak összefoglalva: a bőrtípusnak, bőrminőségnek megfelelő termékekkel a bőrtisztítástól a szükséges hatóanyagokat tartalmazó krémekig.

 

 

  • ŐRIZZÜK A FIATALOS RUGALMASSÁGOT, FESZESSÉGET - már a húszas évektől

 

Számtalan kezelési lehetőség van, hogy a bőr feszességért, rugalmasságáért felelős rostok képződését fokozzuk, ezzel csökkentve a bőr "lazulását".

Már egészen fiatalon is igénybe vehetünk stimulációs kezeléseket, amelyek segítenek a feszesség megőrzésében. Kiválasztásánál mindig fontos szempont, hogy van-e mellette más megoldandó probléma( pl. pigmentfoltok, hegek, apró ráncok), vagy itt számításba vehetjük genetikai adottságainkat, és koncentrálhatunk azok megelőzésére is( pl. a családban gyakori korai alsó szemhéj petyhüdtség esetén ennek megjelenését mezoterápiás kezeléssel kitoljuk.)

 

A kezelések kiválasztása nem lehet sablon szerinti. Nem csoportosíthatjuk a páciensek kora alapján sem.

Minden esetben az egyéni adottságok határozzák meg, hogy kinek mi az optimálás! A terv és javaslat állapotfelmérésre épül.

 

Néhány a nálunk is elérhető "fiatalságmegőrző" kezelés közül : orvosi mezoterápia, Genosys dermaroller,  HIFU, Peeling.

 

 

Hogy kezdjünk bele?

 

Pontosan úgy, mint amikor elhatározzuk, hogy egészségesen élünk, egészségesen táplálkozunk, sportolunk. 

DÖNTÜNK, hogy ez fontos nekünk, aztán TERVEZÜNK, és MEGVALÓSÍTJUK. 

 

Nézze meg egy rövid kisfilmben Marton Adrienn ételstylist, műsorvezető bőrdiagnosztikáját, állapotfelmérését, hogy mit tett, miután eldöntötte, hogy egészséges életmódja melett bőre fiatalságát is szeretné megőrizni:

 

Kövess minket az instagramon

 

Napi aktualitásokkal, kezelésekkel, előtte-utána képekkel, napi sztorikkal, kisvideókkal követheted munkánkat Instagram oldalunkon.

Kövess minket: @portabellavita

 

Instagram fiókunkat a képre kattintva is elérheted: 

@portabellavita

 

 

 

Mindenkinek sikeres, örömteli szépülést kívánok! 

 

 

 

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír