Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Az a csodálatos széndioxidlézer

 

 

Világszerte nagyszámú esztétikai lézerkezelést alkalmaznak. Ami a technológiák fejlődése következtében egyre több problémára nyújt műtét nélküli orvosi megoldást. A szakemberek számos területen használják a lézeres kezelést. a napfénykárosodott bőrtől kezdve a hegeken át a striákig, sőt robbanásszenrűen nő az intim területek kezeléseinek száma is.

 

Bár tévesen számos kezelést neveznek lézeres kezelésnek, a valóságban csupán a párhuzamos fénnyalábot használó gépeket nevezhetjük lézernek. Különböző típusú lézerek különböző hullámhosszú lézerfény előállítására képesek. A hullámhossz határozza meg, hol nyelődik el, ezáltal milyen hatást vált ki. Ezért különböző lézereket használunk szőrtelenítésre, bőrmegújításra, érkezelésre, tetoválás-eltávolításra stb. A lézer áthatol a bőr felszínén, eközben bizonyos lézerek nem sértik meg a felszínt, mások a bőr sérülésével, majd meghatározott rétegének leválásával járnak. 

 

A frakcionált széndioxid lézer

 

Az ablatív (bőrsérülést okozó) széndioxid lézerek esztétikai kezelésekben használt elterjedt változata a klasszikus lézerkezelésekhez képest gyors regenerációval jár. Nem egybefüggő, hanem keskeny oszlopszerű sérüléseket okozunk egy scanner segítségével. Ezek a sérülések beindítják a szervezetben a gyógyulási mechanizmusokat, a kis csatornákat új sejtoszlopok töltik ki az ép területekből kiindulva, ami a bőr valódi megújulását okozza.

 

A lézeres kezelés okozta hőhatás pedig azonnali bőrfeszesítő hatást vált ki, de az új kollagénrostok képződésének beindítása is megtörténik. Ezért nem csak látványos, de tartós eredményre számíthatunk. 

 

A frakcionált széndioxidlézer-kezelések problémamegoldó lehetőségeik miatt nagyon népszerű orvosi beavatkozások az esztétikai orvoslás területén. Leggyakrabban a napfénykárosodott vagy szolárium miatt igénybevett bőr, gyengülő bőrszerkezet, öregedő bőr, finom felületes ráncok, mélyebb ráncok és redők, aknés hegmaradványok, balesetből illetve műtétből visszamaradt hegek terhességi csíkok, striák kezelésére használjuk, de robbanásszerűen nő az intim területek kezeléseinek száma is. 

 

Választás a lézeres kezelések közül

 

Amikor egy esztétikai problémát górcső alá veszünk, nagyon sok alternatíva kínálkozik a megoldásra, ezért minden döntés előtt érdemes több szempont alapján mérlegelni. Például, ha a bőr rejuvenációjára széndioxidlézeres kezelést választunk, gyorsabb, látványosabb, tartósabb eredményt érünk el, mintha felépülési idő nélküli lézeres kezelésekben gondolkodunk. Utóbbit kezeléssorozatban alkalmazva használjuk, de nincs gyógyulási idő, szemben a széndioxidlézerrel. 

 

Ugyanakkor a frakcionált széndioxidlézerek között is jelentős különbségek vannak. Minél korszerűbb a gép, annál több a beállítási lehetőség, több újítást tartalmazhat, amit az újabb klinikai tapasztalatok és lehetőségek alapján építettek be. Ezek azok a lehetőségek, amik optimalizálják a hatékonyságot, biztonságot, lerövidíthetik a felépülési időt. Nem véletlen, hogy a kifogástalanul működő lézerek is lecserélődnek, hiszen a magas minőségi elvárásoknak csak a legmodernebb eszközökkel lehet eleget tenni. 

 

Klinikánkon a klasszikus frakcionált lézerünk helyett ezért a DEKA DOT széndioxidlézer használata mellett döntöttünk, ami több speciális, esetenként egyedülálló technológiát használva a legoptimálisabb beállítási kombinációk lehetőségét kínálva fokozza az eredményességet, miközben gyorsul a felépülési idő, csökken a kockázatok és szövődmények kialakulása. 

 

Ugyanez a magyarázata, hogy a DEKA Mona Lisa Touch széndioxidlézeres intim kezelés is fájdalommentes, szövődményekre nem kell számítani, de jelentős pozitív változásra igen, az pedig valódi bravúrnak tekinthető, hogy maga a lézerkezelés 1 percet vesz igénybe.

 

Hogyan készüljünk a kezelésre, mit tegyünk utána?

 

A széndioxidlézeres kezelések több esetben előkészítést igényelnek (herpeszmegelőzés, bőrápoló előkészítés). Ezeket és a kizáró okokat minden esetben a kezelést végző orvossal előre egyeztetni kell!

 

Tisztázni kell, és fel kell készülni arra, hogy a kezelés után gyógyulási idővel kell számolni, ami a kezelés fajtájától és mélységétől függően változik, és ez egy arckezelés esetében a mindennapjainkat jelentősen befolyásolja.

 

A felszínes kezelések szinte csak napégésszerű elváltozást okoznak, míg az erőteljesebb, mély kezelések jelentősebb duzzanattal járnak, a kialakuló pörkök leválása 1 hétig is eltarthat, ezért az időbeli tervezés fontos.

 

Mint minden esztétikai kezelés esetében, itt is igaz, hogy csak akkor szabad belevágni, ha maradéktalanul be tudjuk tartani a kezelés utáni teendőket!

 

 

 

 

 

 

Forrás: PLASZTIKA ESZTÉTIKA Magazin

 

Szerző: Dr. Fercsik-Tóth Beatrix

 

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír