Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

BeautyPHIcation orvosesztétikai arckezelésnél

Az arc attraktív megjelenése

 

Mitől látjuk a szépet szépnek? 

Agyunk az arc arányaira és a szimmetria bizonyos egyensúlyára reagál, ezek optimális esetében látjuk az arcot szebbnek, vonzóbbnak.

 

A megállapítás, az arányok ismerete nem újkeletű, mint ahogy az sem, hogy akár tudatosan, akár "megérzésből" törekszünk ezek helyreállítására vonzóbb megjelenésünkért.

(Már egy jól kivitelezett sminkkel is javíthatjuk optikailag az arányokat, ezért használjuk a kontúrozókat, kiemelőket, sötét-világos színek játékát).

 

 

 

 

Az arc megjelenésének méréseken és matematikai összefüggéesken alapuló vizsgálatáról, és ennek megfelelő orvosesztétikai kezelési terv felállításáról volt szó többek között az Allergan Medical Institute nemzetközi rendvezvényén, ahol a BeautyPHIcation elméletét és gyakorlati kivitelezését osztotta meg velünk Arthur Swift professor.

 

Arthur Swift profeszor az alábbi digitálisan alakított képsorozaton mutatta be, feltéve a kérdést, hogy melyik képen látszik ugyanaz az arc a legvonzóbbnak.

 

A legattraktívabbnak az 5-ös és 6-os képen látjuk az arcot, ahol érvényesül a Gold Ratio szabálya, ami az arc meghatározott vonalainak egymáshoz viszonyított arányát jelenti. 

 

 

"Beautiphication"  az orvosesztétikai arckezelésekben

 

A műtét nélküli orvosesztétikai kezelések lehetőségei robbanászerűen fejlődnek világszerte , ami magával hozta  az "aesthetic physicians" (esztétikai orvos) magas színvonalú nemzetközi  szakmai képzési igényét, új szemlélet kialakulását a kezeléseket végzők körében, világszerte megfigyelhető változást hozva.

Ezeknél a kezeléseknél nem gyógyító, hanem a harmóniát, arányokat helyreállító, az esztétikai megjelenést javító, öregedési folyamatok lassítását célzó tudományos alapokon nyugvó orvosi beavatkozások történnek világszerte, egyre növekvő számban. 

 

 

A harmónia lényege pedig egy matematikai képlet, amely a rész és egész arányát egymáshoz képest vizsgálja, a hányados pedig a Phi .

 

= 1,618

 

 

 

Ezért nevezik az optimális, harmonikus, szépnek látott eredményekre törekvést BeautyPhication-nek. 

 

 

Optimális, természetes eredmény

 

Felvetődhet a kérdés, hogy megváltozik-e arcunk természetes hatása, elveszítjük-e egyedi vonásainkat, ha BeautyPHIcation kezeléssel optimalizáljuk arcunk megjelenését már fiatalon, vagy anti-aging kezelésnél vesszük azt figyelembe.

 

Semmiképpen!

Ennek az irányvonalnak a követése sem jelent sablonkezelést, nem egy szám alapján kialakított kezelés történik, hanem egy adott arc saját, meglevő "adatait" arányosítjuk egymáshoz. Tulajdonképpen egy rendkívül természetes, fiatalos eredményt érünk el sokszor kisebb változtatással is, az arc egyediségét megtartva.

 

 Ismert arcok, szépségideálok, akik arcán érvényesül a Gold Ratio elve, arcvonásaik mégis egyedeik.

       

 

 

 

Mi a jelentősége az orvosesztétikai kezelésekben

 

Minden elméletnek akkor van gyakorlati jelentősége, ha az használható, alkalmazható.

Az orvosesztétikai kezelések sokszínűsége lehetőséget teremt erre, megfelelő kezelések és kezeléskombinációk állnak rendelkezésre a Gold Ratio elmélet szerint orvosi munkához.

 

Minden kezelést alapos diagnosztika és tervezés előz meg, és sosem egy részletre koncentrál a modern esztétikai orvoslás, hanem egészben szemlél. 

Mit jelent ez a gyakorlatban? 

 

Néhány példa erre, bár munkánk minden területét meghtározza a nemzetközi irányzatoknak és szakmai protokolloknak megfelelően.

 

Ajakformálás

Ha egy "egyszerű" ajak formálás- volumenizálást tekintünk, akkor is számos arányt kell figyelembe venni. Az eredmény csak akkor lesz szép és természetes, ha

  • az alsó és felső ajak aránya egymáshoz képest megfelelő
  • az alsó és felső ajak íveinek hossza, és magasága megosztva is követik a Gold Ratio szabályai
  • az ajak aránya harmonikusan illeszkedik a teljes  arc arányaihoz ( orr-száj terület magasága, állcsúcs szélessége, szemek közötti távolság stb.)

 

 

 

 

Arckezelésnél

 

Probléammegoldás BeautyPHIcation szemlélettel

Az alábbi orvosesztétikai arckezelésnél is beillesztettük az optimális arányok szabályát, hogy a problémamegoldás mellett a legvonzóbb arányú eredményre törekedtünk.

 

 

 

 

Összességében bármely orvosesztétikai kezelésnél a Golden Ratio ismerete és alkalmazása lehetőséget teremt a legoptimálisabb esztétikai eredmény eléréséhez.

 

 

Minden Hölgynek sikeres, örömteli szépülést, az Uraknak örömteli, sármos fiatalodást kívánok! 

 

 

 

Kövessen minket az instagramon

 

Napi aktualitásokkal, kezelésekkel, előtte-utána képekkel, napi sztorikkal, kisvideókkal követheti munkánkat Instagram oldalunkon.

Kövessen minket: @portabellavita

 

Instagram fiókunkat a képre kattintva is elérheti: 

@portabellavita

 

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír