Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Botox kezelés

Annak ellenére, hogy a ránctalanításban, arcfiatalíásban világszerte az egyik leggyakrabban végzett beavatkozás a botox kezelés, mégis ez az egyik legmegosztóbb kezelés az emberek körében.

 

Talán azért, mert túl sok tévhit kering róla, vagy azért, mert a túlzó kezelések rendkívül szembetűnőek, és zavaróan változtatják meg az arcot.

Ugyanakkor észre sem vesszük, hogy egy jól elvégzett kezelés után csak kisimultnak, kipihentnek, gondtalannak látjuk a szembejövő ismerős arcokat. Hiszen a "jó botox" nem észrevehető, ami látszik, az nem optimális kezelés.

 

Szeressük hát a botoxot, vagy ne szeressük?

 

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, de jól dönteni akkor tudunk, ha tisztában vagyunk a tényekkel, és helyén kezeljük a tévhiteket.

 

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A BOTOX KEZELÉSRŐL

 

A botox kezelés nem helyettesíthető hyaluronsavas ráncfeltöltéssel, pl. a homlok, szemöldök közötti ráncok, szarkalábak kezelésére botox kezelés jön szóba, hiszen a ráncokat az izmok gyűrő hatása hozza létre. (Viszont időnként szükséges lehet a botox-szal kezelt terület hyalauronsavas feltöltése)

 

A botox átmenetileg helyezi nyugalomba a túlzott gyűrődést okozó izmokat, amint a hatása elmúlik, a működés helyreáll.

 

A hatás elmúlása után NEM lesz rosszabb a ráncok állapota, mint kezelés előt, SŐT javul. Ennek egyszerű oka van. A bőr a botoxhatás idején "megpihen", regenerálódik, a ráncok kisimulnak,  idő kell ahhoz, hogy olyan mély ráncokat lássunk, mint a kezelés előtt. 

Ráadásul annak ellenére, hogy elmúlik a kezelés hatása, az izmok a hosszú pihenőidő után idővel, a mozgatás hatására válnak ismét olyan erőssé , mint a kezelés előtt. Talán a legegyszerűbben szemléltethető ez azzal, hogy ha begipszelik a kezünket, az izmaink gyengébbé válnak, és hosszú idő edzése után válik ismét olyan erőssé, mint azelőtt.... Pontosan ez történik a botox kezelés után a kezelt izmokkal.

Ugyanez az oka annak, hogy tévhit csupán, hogy aki "elkezd botoxoltatni", annak már örökké kellene... Határozottan nem így van, pontosan az előzőek miatt. Ezért nem egy esetben van, amikor egy kezelés után hosszú ideig nem szükséges megismételni a kezelést.

 

Ezen kívül érdemes azt is tudni, hogy a botulinum toxint nem csupán a szépészetben használjuk, hiszen betegségek gyógyítására, izomcsoportok kórós állapotának kezelésére, de még migrén esetén is használjuk az egészségügyben. A hatóanyag ugyanaz, de ránctalanításhoz az egyéb területekhez képest csak töredék mennyiségű hatóanyagot juttatunk be.

 

 

 

 

A botox kezelés férfiak körében is egyre népszerűbbé váltak, amikor leggyakrabban az elmélyülő ráncok esetén nem a teljes kisimításra, hanem a "sármos-férfias" külső visszaállítására törekszünk.

 

Részletesen itt olvashat a BOTOX KEZELÉSről .

 

Mindenkinek sikeres, örömteli szépülést kívánok! 

 

dr Fercsik-Tóth Beatrix

 

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír