Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Botulinum toxin kezelés szemléletváltás

Szemléletváltás Botulinum toxin kezeléseknél

A “botox kezelés " szemlélete is nagy változáson ment át az utóbbi években. Nem sablonosan, egy adott protokoll szerint végezzük , az arc mozgásának, az izmok egymásra hatásának elemzése teszi lehetővé az orvosesztétikában az eredmény maximalizálását és a természetes hatást.

Új szemléletmód, új kihívások a botulinum toxin kezelésekben? Ha úgy tetszik, igen!

Ha figyelembe vesszük, hogy az orvosesztétikai kezelések célja a megjelenés javítása kell hogy legyen, a pácienshez igazítva, világos, hogy nem lehet cél, hogy mindenkinek ugyanúgy, ugyanazt, és nem lehet cél a mimika megszűntetése sem.

Ma már a kezeléseknél nem csak a klasszikus anatómiai ismereteket vesszük figyelembe, de a teljes mimikát vizsgáljuk, annak speciális eseteit, vagy egyéni adottságait is.
Természetesen nem cél a mimika megszűntetése, enélkül is fiatalosabb, ránctalan/ránctalanabb megjelenést érhetünk el természetes hatással.

Szóval a b.tox kezeléseket az esztétikai orvoslásban már új köntösbe öltöztettük.
Ideje vokt a szemléletváltásnak.
Nem bénítjuk az izmokat, nem fagyasztjuk le az arcot, nem arra vágyunk, hogy lássák “botoxoltattunk”.
Egyszeűen csak a jobb megjelenésre fókuszálunk, mindenkinek egyénileg, kinek kisimultabban, kinek kevésbé, a sablon kezelések helyett egyéni kezeléssel.

 

 

Ráncok simítása, egyensúly kialakítása

Archarmonizációs kezelés frissítéseként első lépésben végeztünk botulinum toxin kezelést:


- a szemöldök közötti haragos ráncokat simítottuk
- megemeltük a szemöldököt, hogy a tekintet nyitottabb legyen
-simítottuk a szarkalábakat
- simítottunk a szarkalábakon is túlfutó felszínes ráncokon a bőrön- megszűntettük a szajzúg lefelé görbülését
- csökkentettük az állcsúcs behúzását és egyenetlen felszínét az izom ellazításával ( ha lapozol, láthatod, hogy már a b.tox kezelés hatásara is mennyit javult az állcsúcs pozíciója, amit majd hyaluronsavval tovább javítunk)

A kezelés után 2 hét telt el, ennek az eredményét mutatjuk. 

( A teljes archarmonizáció leírása, hyaluronsavas feltöltés eredménye előző bejegyzéseink között látható)

 

 

 

 

Férfias eredmény , természetes megjelenés

 

 Férfikezeléseknél határozottan nem cél, hogy mozdulatlan legyen a kezelt terület. A kezelési pontok, a szükséges hatóanyagmennyiség meghatározása mindig egyénileg történik, nagyon fontos figyelembe venni, hogy mimkai izmaink sem egyformák, az izmok egymásra is hatással vannak, sok szempontot kell mérlegelni az optimális eredmény eléréséhez.

 

 

 

 

 

A bemutatott területek mellett botulinum toxin használatával megfelelő esetben javíthatunk az állív megjelenésén, vékonyíthatjuk az arcot, simíthatjuk a nyakat, kezelhetjük az ínymosolyt, az ajak feletti "cigarettaráncokat", de biztonságosan kezelhetjük a hónalji izzadást is többek között.

 

Hogyan történik a Botox kezelés?

A kezelés során vékony injekcióstűvel , szinte fájdalommentesen juttatjuk a ráncok képződéséért felelős izmokba a kis mennyiségű hatóanyagot, amely a bejuttatás helyén, csupán helyileg fejti ki hatását.

Rendkívül nagy jelentősége van, hogy melyik izmot és milyen mértékben blokkoljuk. Tévhit, hogy a botox kezelés hatására az arc mimikátlanná, kifejezéstelenné válik. A helyes kezelés természetes , fiatalos külsőt eredményez. 

 

 

 

 

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír