Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Narancsbőr hatékony kezelései

A narancsbőr  nem csak súlyfelesleggel küzdő embereken alakul ki, sokszor tapasztalható normál testsúlyú, vagy akár vékony alkatú embereken is.

A narancsbőr tipikusan női probléma ( a nők több mint 90%-ánál jelentkezik élete során) a kötőszöveti adottságok miatt, de becslések szerint a férfiak 10 %-ánál is jelentkeznek a cellulit tünetei.

 

Miért alakul ki?

 

Amin nem tudunk változtatni

Megfigyelhető, hogy a narancsbőr megjelenése családon belüli halmozódást mutat, a cellulitra való hajlam öröklődik. Bár a genetikai háttér csupán kis része annak a számtalan összetevőnek, ami a narancsbőr kialakulásához vezet, mégis érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a megelőzésre, ha a családon belül az anya, vagy nagymama bőrén felfedezhető.

 

Vitathatatlan, hogy a női hormonális változások , az ösztrogén szint csökkenése a változó korban , szintén segítik a cellulit kialakulását . Romlik a kötőszövetek rugalmassága a kollagénképződés csökkenése miatt, az „öregedő” kötőszövetek kedveznek a cellulit kialakulásának.

 

 

Ami rajtunk múlik 

Minden olyan életmódbeli „hiba”, ami rontja kötőszöveteink rugalmasságát, vagy a keringést, növeli a narancsbőr kialakulásának valószínűségét.

 

Dohányzás

Rontja a kötőszöveti keringést, gyorsítja a kötőszövetek öregedését

 

A szűk ruhák, vagy a rugalmas szalagú fehérneműk, amik rontják a vér – és nyirokkeringés hatékonyságát, szintén jó alapot adnak a narancsbőr megjelenésének.

 

Az ülő munka is a keringés romlásával jár, ezért könnyen alakul ki a comb hátső felszínén a narancsbőr.

 

A táplálkozás nem csupán a testsúly növekedésében, de a cellulit kialakulásában is nagy szerepet játszik. Gyakorlatilag minden olyan táplálék, ami hízáshoz vezet, a narancsbőr kialakulásának is kedvez.

A felesleges mennyiségben bevitt szénhidrát a zsírsejtekben raktározódik, növelve méretüket, így a cellulit megjelenését is rontva.

 

 

 

 

Mivel kezeljük, hány alkalom szükséges? 

 

Sajnos a kialakult narancsbőr megszűntetéséhez nem elégséges a kiváltó okok kerülése, de az eredmények fenntartásában nagyon nagy szerepük van.

 

Alapvetően a kötőszövetek megerősítése, a keringés normalizálása, a kialakult oedema megszűntetése, a felborult egyensúly visszaállítása vezethet a cellulit megszűntetéséhez.

Mint ahogy a probléma is komplex, a megoldása is összetett, hosszabb, türelmet és kitartást igénylő folyamat. Vagy több kezelés kombinációját választjuk, vagy kúraszerűen végezzük el a kezeléssorozatot.

Emellett minél jelentősebb a narancsbőr, minél magasabb stádiumbeosztást „érdemelt ki”, annál erőteljesebb kezelésre van szükség, illetve annál több kezelésszámra lehet szükség. A kezelési folyamat során lépésről lépésre haladnk a magasabb stádiumbeosztástól az alacsonyabb felé. 

 

Sajnos ha elértük a kívánt eredményt, akkor sem „dőlhetünk” hátra, hiszen ha nem vigyázunk az eredményre, a narancsbőr újra visszatér.

 

 

 

Hatékony kezelések a narancsbőr ellen

 

 

ONDA Coolwaves™

  

DEKA Onda új intelligens mikrohullám forrásának, innovatív kezelőfejének segítségével több ponton célozza meg a narancsbőr okait. 

Amellett, hogy a bőr sérülése nélkül a mélybe hatolva egyedülállóan csökkenti a zsírmenyiséget, hatékonyan megcélozza a kötőszöveti septumot, kifejezettebb, súlyosabb narancsbőrnél is, a zsírszöveti lebenyek között (a jellemző „narancs-bőr” hatás esetében)

Emellett az ONDA rendszer speciális mikrohullámainak hatására  a dermisben a kollagénszálak azonnal összehúzódnak, emellett új kollagén termelését ösztönzik.
Ezzel a szövet kompaktabb és tónusosabb lesz.

 

Súlyos cellulit kezelésére is alkalmas önállóan, vagy kombinációban.

 

Z-Wave pro radiális lökéshullám terápia

 

Első vonalban választandó kezelések között tartjuk számon, tudományosan igazolt, narancsbőrre gyakorolt hatása miatt önállóan, vagy kombinációban alkalmazva a narancsbőr kezelésében.

Több ponton támadja  a narancsbőr kialakulásához vezető okokat. 

A Z-wave Pro lökéshullám terápia jelentős hatást fejt ki a kötőszöveti állományra, a kötőszöveti rekeszekre és a bennük felhalmozódott zsírra, ami a narancsbőrös bőrképért felelős, serkenti az új kollagén és rugalmas rostok képződését, javítja a keringést. 

 

Önállóan középsúlyos és enyhe narancsbőr kezelésére használjuk, kiegészítőkkel súlyos cellulit kezelésére is. 

 

RRS Cellutrix

 

A Skintech Pharma kizárólag orvos által injektálható hatóanyagkombinációja, ami kifejezetten a narancsbőr kezelésre lett kifejlesztve.

Önálló kúrában a narancsbőr stádiumbeosztástó függő számban alkalmazzuk, 4-8 kezelést elvégezve.

Önállóan használjuk enyhe , esetleg középsúlyos narancsbőr kezelésére, de kiegészítő kezelésként hatásfokozásra egyéb kezelések mellé súlyos narancsbőr esetén is.

 

Több kombinációs kezelés részeként is használjuk.

Ennek a hatóanyag kombinációnak otthoni használatra kifejlesztett krém is rendelkezésre áll, a kezelések alatt, vagy az erdmény megtartása miatt használható.

 

 

Egyéb kezelések, kombinációk

 

 

Több lehetőség is rendelkezésünkre áll, de a legeredményesebb eljárásként elsősorban a fenti kezeléseket és kombinációikat alkalmazzuk. 

Emellett esetenként a mikrotűs rádiofrekvencia, a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés, mezoterápiák is szóba jöhetnek. 

Az optimális kezelést, vagy kombinációt konzultácó/vizsgálat során választjuk ki.

 

 

 

A leggyakoribb kombinációs eljárások "csomagajánlatban " is elérhetőek, az enyhe narancsbőrkezeléstől a súlyos formáig lefedve:

 

Cellulit 1 csomag

Kezelési időszak hossza: 4 hét

(5 alkalom megjelenés)

5 alkalom Z wave pro kezelés

Heti 1 alkalom kezelés

Cellulit 2 csomag

Kezelési időszak hossza: 4 hét

(5 alkalom megjelenés)

5 alkalom Z-wave Pro + 2 alkalom Cellutrix injekciós hatóanyagbevitel

Cellulit 3 csomag

Kezelési időszak hossza: 3 hét

(4 alkalom megjelenés)

DEKA ONDA Coolwaves cellulit program+ 4 alkalom Zwave 

Cellulit 4 csomag- helyi zsírlerakódás kezeléssel kombinálva, bőrfeszesítéssel

Kezelési időszak hossza: 5hét

(6 alkalom megjelenés)

2 alkalom DEKA ONDA + 6 alkalom Z-wave Pro 

 

 

A kombinációs csomagkról itt olvashat még: kombinációs testkezelések

 

 

 

 

  

A narancsbőr elleni küzdelem sok kis csatából áll ami győzelemre vezethet, de kitartás, türelem nélkül nincs eredmény.

Tapasztalataim szerint a leghatékonyabbak a kombinációs kezelések, ezért narancsbőr elleni kombinált kezelésprogramot is kínálunk személyre szabottan.

 

Sikert, kitartást és győzelmet kívánok a narancsbőr megszűntetéséhez is!

 

 

 

 

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír