Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Cellulit ellen

A narancsbőr  nem csak súlyfelesleggel küzdő embereken alakul ki, sokszor tapasztalható normál testsúlyú, vagy akár vékony alkatú emebereken is.

A narancsbőr tipikusan női probléma ( a nők több mint 90%-ánál jelentkezik élete során) a kötőszöveti adottságok miatt, de becslések szerint a férfiak 10 %-ánál is jelentkeznek a cellulit tünetei.

 

Miért alakul ki?

 

Amin nem tudunk változtatni

Megfigyelhető, hogy a cellulit családon belüli halmozódást mutat, a cellulitra való hajlam öröklődik. Bár a genetikai háttér csupán kis része annak a számtalan összetevőnek, ami a narancsbőr kialakulásához vezet, mégis érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a megelőzésre, ha a családon belül az anya, vagy nagymama bőrén cellulit látszik.

 

Vitathatatlan, hogy a női hormonális változások , az ösztrogén szint csökkenése a változó korban , szintén segítik a cellulit kialakulását . Romlik a kötőszövetek rugalmassága a kollegénképződés csökkenése miatt, az „öregedő” kötőszövetek kedveznek a cellulit kialakulásának.

 

 

Ami rajtunk múlik 

Minden olyan életmódbeli „hiba”, ami rontja kötőszöveteink rugalmasságát, vagy a keringést, növeli a narancsbőr kialakulásábnak valószínűségét.

 

Dohányzás

Rontja a kötőszöveti keringést, gyorsítja a kötőszövetek öregedését

 

A szűk ruhák, vagy a rugalmas szalagú fehérneműk, amik a vér – és nyirokkeringés hatékonyságát, szintén jó alapot adnak a narancsbőr megjelenésének.

 

Az ülő munka is a keringés romlásával jár, ezért könnyen alakul ki a comb hátső felszínén a narancsbőr.

 

A táplálkozás nem csupán a testsúly növekedésében, de a cellulit kialakulásában is nagy szerepet játszik.Gyakorlatilag minden olyan táplálék, ami hízáshoz vezet, a narancsbőr kialakulásának is kedvez.

A felesleges mennyiségben bevitt szénhidrát a zsírsejtekben raktározódik, növelve méretüket, így a cellulit megjelenését is rontva.

 

 

 

 

Mit tegyünk, ha kialakult?

 

Kézenfekvő, hogy kerüljük azokat a tényezőket, amik a cellulit kialakításához vezetnek, Sajnos azonban ez a kialakult narancsbőr esetében ritkán vezet önmagában sikerhez, de nagy szerepe van a megelőzésben, vagy az elért eredmények megtartásában.

 

Alapvetően a kötőszövetek megerősítése, a keringés normalizálása, a kialakult oedema megszűntetése, a felborult egyensúly visszaállítása vezethet a cellulit megszűntetéséhez.

Mint ahogy a probléma is komplex, a megoldása is összetett, hosszabb, türelmet és kitartást igénylő folyamat.

Emellett minél jelentősebb a narancsbőr, minél magasabb stádiumbeosztást „érdemelt ki”, annál lassabban érjük el a célt, ezért ezt is, mint minden esztétikai problémát, érdemes időben kezelésbe venni.

 

Sajnos ha elértük a kívánt eredményt, akkor sem „dőlhetünk” hátra, hiszen ha nem vigyázunk az eredményre, a narancsbőr újra visszatér.

 

 

Mivel kezelhetjük a narancsbőrt?

 

Számtalan módszer van, ami a cellulit kezelését célozza kisebb-nagyobb sikerrel.

Egy biztos ha narancsbőrkezelésről beszélünk: NINCS CSODAMÓDSZER ...sajnos...

Kozmetikai készítmények és kezelések segíthetnek a bőr feszességének, tömörségének javításában, így javulhat a kezdeti stádiumban lévő narancsbőr.

 

Gépi kezelésekkel a keringés javításával, hatóanyag bejuttatásával, vagy a zsírsejtek tartalmának csökkentésével érhetünk el eredményeket.

 

Speciális cellulitmasszázzsal a bőr megújulását, feszesedését célzó előkészítést követően hatóanyag spesiális bemasszírozásával nem csupén a keringést javítjuk, de a bőr feszességét is fokozzuk.

 

Injekciós kezeléssel a probléma „gyökeréig” jutunk, ahol a bejuttatott hatóanyaggal oki kezelést végzünk.Az Alydia cellulitkezelő injekció javítja a mikrokeringést , megköti a lerakódott méreganyagot, javítja a szöveti mátrixot, antioxidáns hatású, lúgosító anyagot is tartalmaz.

Alidya injekciós kezelésünkről ITTT olvashat ›››

 

Blogbejegyzéseink között olvashat cellulit masszázs kezeléseinkről is.

 

A narancsbőr elleni háború sok kis csatából áll ami győzelemre vezet, kitartás, türelem nélkül nincs eredmény.

Tapasztalataim szerint a leghatékonyabbak a kombinációs kezelésekkel vagyunk, ezért narancsbőr elleni kombinált kezelésprogramot is kínálunk személyre szabottan.

 

Sikert, kitartást és győzelmet kívánok a narabóncsbőr elleni harchoz ! 

 

dr Fercsik-Tóth Beatrix

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír