Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Gondolatok a Premium diétás fogyásról

" Szeretnék lefogyni, de nekem úgysem sikerül !" - Volt már ilyen gondolata?

Pedig sikerülhet!! Sőt! Ha tényleg akarja, igenis, sikerülni fog!

 

Mielőtt bárki azt hinné, hogy beszámolhatok valamilyen csodamódszerről, sajnos azt kell mondjam, még mindig nem , mert diéta esetében nincsenek csodamódszerek, és azt sem állítom, hogy az általunk használt módszerek nyújtják az egyetlen hatékony, sikerre vezető lehetőséget.

 

 

Mi lehet egy testsúlycsökkentő módszerrel, diétával szemben az elvárásunk ?

 

 

Címszavakban így foglalnám össze: biztonságos, nem egészségromboló, hatékony, lehetőleg gyors, élhető, árban elérhető, az életbe beilleszthető, és tartós!!!

 

A legtöbb fogyókúrás módszer, hirdetett csodaszer nem felel meg ezeknek az elvárásoknak, és van több, ami igen!

 

Ha nagyon tudatosan végezzük a testsúlycsökkentő diétánkat, akkor ezt megvalósíthatjuk önmagunk is, néhány pontos recept, folyamatos testösszetétel ellenőrzés mellet, önfegyelemmel. Van , akinél ez a módszer kiválóan működik.

 

Sokkal egyszerűbb a dolgunk azonban, és igazán jól nyomon követhető, tartható a program, nagyobb a hatékonyság tapasztalataim alapján. ha beiktatunk a programunkba táplálékhelyettesítőket. Itt kisebb az elcsábulás veszélye, jól meghatározott , számolható, kiszámítható program mentén haladunk.

 

Mi a Porta Bella Vitában a táplálékhelyettesítők közül a Premium Diet orvosi diétás porra esküszünk.

 

Itt azonban azonnal szeretnék eloszlatni néhány tévhitet, vagy téves információt:

 

  • A Premium Diet "természetes" szer, ételeinkben is megtalálható összetevőkből áll, összetétele optimális, nem hogy egészségtelen lenne, de határozottan állítom, egészséges táplálék! Ugyanúgy ÉTEL, mint bármely táplálékunk. ( Gondoljunk bele: a liszt nem természetes, csak azért , mert a gabona por alakú, feldolgozott formája? )
  • A táplálékhelyettesítő NEM táplálék kiegészítő ! Nem az étel mellé vásároljuk (mint a kapható fogyasztóteákat, fogyasztópilulákat stb), hanem HELYETT.

 

Ebből következik, hogy a diétánk nem annyiba kerül, mint a Premium Diet táplálékhelyettesítő, hiszen kivált egy-egy étkezést, aminek a költségét megtakarítjuk. ( Ha diétás ételt vásárolunk, azt is a normál étel helyett vesszük meg, és ne csapjuk be magunkat: a minőségi diétás élelmiszerek drágábbak )

 

  • A Premium Diet nem arról szól, hogy nem ehetünk szokásos módon, vagy hogy örökké "porokon kelljen élni".

 

Határozottan nem!

Már a testsúlycsökkentő időszakban is van egy normál étkezés, majd fokozatosan visszatérünk a szokásos kerékvágásba, de mégis marad egy mankónk, akár egész életünkre hogy "bűnöző" időszakainkat maradandó, ragaszkodó zsírpárnák nélkül vészeljük át.

 

Persze nem csak ez a jó módszer!!!

 

El lehet érni ugyanazt az élettani hatást megszokott táplálékokkal is !

 

Mutatok is egy példát :

 

Ha összetételében ugyanolyan ételt szeretnénk választani, mint a Premium Diet 1 adagja ( kalória, fehérje, zsír, szénhidrát), például vacsorára, akkor készítsünk egy csirkesalátát a következőképpen:

 

foto-cmscrop

 

Egy női tenyérnyi vékony csirkemell szeletet grillen ( vagy olajmentesen) süssünk át, körítéshez vegyünk 5 dkg ( 2-3 levél) fejes salátát, fél paradicsomot, öntsük nyakon ízlés szerint fűszerezett (pl. fokhagyma , bors, pici só) kis pohár zsírszegény kefírrel, dobjunk rá 15 szem olívabogyót.

 

(Saját véleményem erről, csupán zárójelben: Szerintem ez finom, persze nyilván azért, mert én kedvelem a kissé mediterrán ízeket (is). Ugyanakkor mégis csak van ebben némi nehézség....2-3 levél fejes saláta, fél paradicsom, 1 szelet csirkemell...Persze a maradékot elkészíthetjük holnap is, meg azután is, amíg el nem fogy, vagy meg nem romlik.)

 

 

Akkor most tegyük félre a szubjektív véleményemet, és hasonlítsunk objektíven

 

  • A leírt saláta pontosan 180 Ft-tal DRÁGÁBB mint a Premium Diet 1 adagja. ( Persze ez az arány tovább romlik, ha nem használjuk fel a kötelezően megvásárolandó alapanyagok maradékát)
  • A saláta elkészítése időigényesebb
  • Ez a recept biztosan azt tartalmazza, amivel a Premium Diet esetében számolható zsírvesztés megvalósulhat..Igen ám, de némi nehézséget okoz, több hibalehetőséget rejt magában újabb receptek kipróbálása, mert ne felejtsük el, hogy NEM CSAK KALÓRIÁKAT kell számolni!
  • Sajnos tény, hogy bármilyen egyszerű elkészíteni a táplálékhelyettesítő italunkat, olyan kulináris élményt nem nyújt, mint hagyományos ételeink. DE: pont ezért kidolgoztunk recepteket, amelyek alapja a táplálékhelyettesítő por, és némi fűszer, fagyasztóban tartható hozzávalók segítségével színesíthetjük a diéta időszakát, hibátlanul.
  • Az önállóan végzett diétás ételeket használó fogyókúrák esetében nincs kontrol, időnként egy rosszul megválasztott módszer az egyensúly felborulásához vezet, hiányállapotok alakulhatnak ki. Premium Diet esetében folyamatos orvosi, dietetikai kontroll van, a +por+ összetétele optimális.
  • A Premium Diet-nél nincs jojó effektus, a testsúlycsökkentés zsírvesztés következménye. Ez elérhető normál ételekből összeállított diétával is természetesen, de nagy odafigyelés, hozzáértés kell hozzá.
 
 

Ezek után sem állítom, hogy jól fogyni csak Premium Diet-tel , vagy egyéb táplálékhelyettesítővel lehet, de azt állítom, hogy ezzel garantálhatók azok az elvárások, amiket joggal támasztunk egy diétával szemben: biztonságos, nem egészségromboló, hatékony, lehetőleg gyors, élhető, árban elérhető, az életbe beilleszthető, és tartós!!!

 

Sokan vannak/ vagyunk, akiknek sikerült!

 

Felmerülhet a kérdés, mi történik a diéta után, hogy tartjuk meg az eredményt, vagy mit tegyünk, ha felszalad újra néhány plusz kiló....

 

 

Bárhogy is döntsön, bármilyen módszert válasszon, kívánok hozzá sok sikert!

 

dr Fercsik-Tóth Beatrix

 

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír