Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Hegkezelések lehetőségei

Atrófiás arci hegek kezelés lehetőségei

 

Atrófiás hegek arcon leggyakrabban pattanásos bőrbetegség után alakulnak ki.  Ilyenkor a gyulladás következtében kis hegkötegek a bőrfelszínt az irhához húzzák, illetve a kóros kollagén kötegek alakulnak ki.

Ennek feloldására, megszüntetésére több lehetőség adódik. Összességében elmondható, hogy a kezelések a kóros irányú hegkötegeket felszakítják és kollagén újra képződést indítanak el, a heget így nem eltüntetjük, hanem átépítjük, megszűntetve ezzel a bőrfelszín egyenetlenségeit. A hatás nem azonnali, hiszen az új kollagén kialakulásához időre van szükség. 

 

 

DEKA Dot széndioxid lézer

Frakcionált ablatív szén-dioxid lézerkezelés során fényenergia segítségével melegítjük fel a szöveteket, érjük el az új kollagénképződést, így a hegek feltelődését. A leghatékonyabb kezelési mód, azonban 2-3 napig az arc bőre duzzadt, piros, majd apró sebek keletkeznek a lézersugár behatolási helyén 1 hét után a bőr lehámlik, emiatt a regenerálódáshoz néhány nap otthon töltött időre van szükség. A kívánt eredmény eléréséig szintén szükség lehet a kezelés ismétlésére, mely 6 -8 hét után ismételhető. Őszi-téli időszakban végezzük.

 

1 alkalom DEKA DOT széndioxid lézerrel végzett kezelés eredménye:

 hegkezelés lézerrel

 

Jeisys mikrotűs rádiófrekvencia

Klinikánkon lehetőség van frakcionált radiofrekvenciás mikro tűs kezelés végzésére is, melynek lényege, hogy fertőtlenítést követően mikro tűk és elektromos energia segítségével melegítjük a bőr szöveteit, ezáltal idézünk elő kollagén újdonképződést, a hegek átépülését. Előnye, hogy nyáron is végezhető, rövid a felépülési idő, helyi felületi érzéstelenítés mellett végezzük. Kisfokú bőrpírral járhat a kezelést követő 24 órában. Több kezelésre van szükség itt is, 4-6 hetente ismételve.

 

 

Bene-bellum orvosi hámlasztás

Felületes hegek esetében mélyhámlasztást végezhetünk triklór-ecetsavval, ilyenkor a felszíni réteg eltávolítása mellett a  savas hámlasztás következtében a hegek begyulladnak, és ez indítja el a kollagén újdonképződést. A kezelést követően a bőr gyulladt lesz, érzékeny, ezt követően kisebesedik, varasodik, majd hámlik, általában több, kb. 3-5 kezelés szükséges a kívánt eredmény eléréséhez, mely 2-8 hetente ismételhető.

 

 

Hyaluronsvas hegkiemelés

Mély, makacs hegek esetén van lehetőség a heg hialuronsavas alátöltésére is, melyet a fenti kezelések valamelyikével kombináltan alkalmazzuk.

 

 

1 alkalom széndioxid lézer és hyaluronsavas hegfeltöltés eredménye:

 

 

 

 

Hegkezelések esetén, a kezelések előtt és után is kiemelten fontos a fényvédő használata, szolárium mellőzése, hogy a kezelések ne vezessenek a bőr nem kívánatos foltos pigmentálódásához.

A különböző kezelési eljárások egymással kombinálhatóak, kiegészítő eljárásokkal /hatóanyagok fokozható az eredményük, ezáltal személyreszabhatóak.

 

 

 

 

drhorvathblog

Dr Horváth Zsuzsanna

bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos

aktuális híreink

összes hír