Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Hónalj botox kezelése

A meleg és a stressz miatt bekövetkező fokozott hónalji izzadásra van megoldás.

 

A hónalj bőrébe adott botulinum A toxin kezeléssel a hónalji izzadás hatékonyan csökkenthető, gyakran megszüntethető. Ekkor a szimpatikus idegvégződésekben szelektíven gátoljuk az ingerületátvivő anyag felszabadulását, amely megakadályozza a verejtékmirigyek verejtéktermelését, a hatás nem örökös, a kezelést ismételni szükséges.

 

A hónalj botox kezelése során a hónaljakban hálózatosan 1-1,5cm-re egymástól kis mennyiségű higított hatóanyagot injektálunk, mely egyáltalán nem fájdalmas, kis kellemetlenséggel jár.

1-2 nap után az izzadás csökken, a hatás maximumát kb. 10-14 nap után éri el: az izzadás jelentősen csökken, vagy meg is szűnik a kezelt területben. A beadott botulinum A toxin hatás időtartama egyéni érzékenységtől függően 5-10 hónapig tart, ekkor a kezelés ismételhető. Kezelés során Dysport injekciót használunk, amit akár  személyre szabottan izzadékonyságtól függően juttatunk be. Amennyiben szükséges 10-14 napon belül végzett kontroll során lehetőség van a még izzadékony hónaljterületek kiegészítő kezelésére.

 

Kezelés előtt 24 órával a hónaljszőrzetet javasolt leborotválni, 12 órával megelőzően a dezodor használatot mellőzni szükséges, hogy a kezelni kívánt területet megfelelően tudjuk fertőtleníteni.

Kezelés után szintén 12 óráig dezodort használni nem szabad, és a hónaljakat tisztán kell tartani a felülfertőződés megelőzésére. A maximális hatás elérése érdekében melegíteni (pl. infravörös sugárzás), masszírozni szintén nem javasolt a hónaljakat 24 óráig, valamint 48 óráig sportolni sem szabad, mert ez a beadott hatóanyag kimosódásához vezet.

A kezeléssel kapcsolatos komplikációk ritkák, általában ártalmatlanok és jól kezelhetőek: a kezelt területben felléphet bőrérzékenység (1-2 nap), bevérzés, felülfertőződés, extrém ritkán izomgyengeség és allergia a toxinnal szemben.

 

Gyógyszerszedés, vérhigító szedés, ill. fennálló gyógyszerérzékenység esetén kezelést megelőzően konzultáció szükséges orvosainkkal.

 

Szeretettel várjuk klinikánkon, ha hónalji izzadással kapcsolatos problémájára viszonylag hosszú hatású megoldást szeretne!

drhorvathblog

Dr Horváth Zsuzsanna

bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos

aktuális híreink

összes hír