Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Hyaluronsavas ajakfeltöltés, ajakformázás

A hyaluronsvas ajakfeltöltés ma már nagyon gyakori orvosesztétikai beavatkozás, és minél nagyobb az érdeklődés iránta, annál több kérdés merül fel, sokszor félrevezető hírek, álítások, vagy "sugallatok" ütik fel a fejüket a social medián, sokszor téves információkkal félrevezetve, időnként akár veszélybe sodorva aki ilyen beavatkozást tervez, vagy akár  igénybe vett.

 

Minden kezelésnél, és itt ugyanúgy a legfontosabb, hogy a kezelés nem általános, személyre szól! Ezért nem várhatjuk, hogy nekünk pont olyan anyaggal, pont olyan ajkunk lesz, pont akkora mennyiségtől mint bármelyik ismerősünknek, vagy akár nem jelenthetjük ki azt sem, hogy ami a másiknak jó, az nekem is. 

Számtalan anyag és technika közül mindenkinek a saját ajkához igazított hozza meg a várt eredményt.

 

 

Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy "nekem mennyi és milyen anyag kell, hogy szép legyen, és mennyire tartós?"

 

Erről néhány gondolat ...

 

 

Mennyi anyag szükséges egy hyaluronsavas ajakfeltöltéshez

 

Természetesen ez egy nagyon fontos kérdés, hiszen ez határozza meg a kezelés költségét.

 

Pontos általános választ nem lehet adni, mégis néhány gondolatot és eredményt megosztok, ami talán segítséget nyújt egy döntés meghozatalában.

Ugyanakkor minden kezelés előtt átbeszéljük, megtervezzük a kezelést, figyelembe véve az ajak anatómiai adottságait, esztétikai megjelenését, az arc arányait is ( hiszen ajkunk meghatározó szerves része, ettől lesz meg a harmónia) , a páciens személyiségét/ elvárását stb. Ezek alapján választjuk ki a kezeléshez a legoptimálisabb hyaluronsavat és feltöltési technikát.

 

Tapasztalataim alapján a legszebb eredmények a fokozatos felépítéssel érhetőek el, így 1 kezelés alkalmával nem juttatok be 1 milliliternél több anyagot az ajakba, ha szükséges tovább "építkezni", azt több héttel a kezelés után végzem csak el.

 

  

Az ajak adottsága

 

Az ajak formája, a szövetek állapota, a pozíciója, az eredeti nagysága mind-mind meghatározza, hogy 1 milliliter anyag mekkora változást eredményez. 

Ha ezeket figyelembe vesszük, akkor lehetnek   reálisak az elvárásaink 1 milliliter anygtól.

 

Például:

Egy fiatal feszesebb ajak esetén nyilvánvaló, hogy látványosabb változást hoz 1 ml hyaluronsavval történő kezelés, mint idősebb korban egy jelentősebb volumenveszteségű, elvékonyodó,sok esetben formáját vesztett ajaknál. (Ugyanazon típusú hyaluronsav esetében)

 Mindkét esetben 1 ml Restylane Kysse töltőanyaggal történt a kezelés.

 

 

 

 

 

 

Ugyanakkor sokszor hallom ezt az érvet is: " Úgyis nagy a szám, csak feszesebbet, formásabbat szeretnék, de csak pici anyag legyen benne, ne legyen nagy! ". Persze ha belegondolunk, hogy egy valóban eredendően nagyobb ajakba a "pici" anyag beleveszik, míg a vékonyabbat hamarabb megfeszíti, akkor világos, hogy önmagában az ajak mérte sem határozza meg az 1 ml-rel elért eredményt.

 

 

 

 

A hyaluronsav minősége

- azaz a láthatatlan, vagy a nagyon látványos ajakfeltöltés egyik titka- 

 

 

Ugyanakkora mennyiség felhasználásánál a választott anyag is jelentősen meghatározza a kezelés eredményét.

(Itt meg kell jegyezni azt is, hogy ez befolyásolja a tartósságot is) 

 

Az alapvető, hogy biztonságos hyaluronsav (sosem szilikon!!!!!!) , a hyaluronsavak közül is a megbízható helyről származó, garantált minőségű anyag jöhet szóba orvos által beadva.  

Az orvosi hyaluronsavak esetében sok termékcsalád áll rendelkezésre, de még azon belül is széles választék van. (Pl. A Restylane termékcsaládnak 9 féle , a Juvedermnek is hasonlóan sok különböző tulajdonságú anyaga van, és ez nem véletlen)

 

Amikor a hyaluronsavas  ajakfeltöltéshez kiválasztjuka  felhasználandó anyagot, nem csupán  termékcsaládot választunk (például Restylane vagy Juvederm), hanem figyelembe vesszük a tartósságot, az ajak elérni kívánt megjelenését, adottságait stb.

 

Például  a lágyabb anyagokkal diszkréten szinte csak hidratáljuk, minimálisan volumenizáljuk a szájat, míg a "keményebb" anyagokal határozottabb változásokat érhetünk el a szinte "kicsattanó" ajkakig.

 

 

 

 

 

Az elérni kívánt eredmény

 

  •  A forma

 

Nyilvánvaló, ha csak az ajak kontúrozására, diszkrét volumenizálására van szükség, az kevesebb anyagot igényel, mintha a formáját is alakítani kell. 

Erre mutatok példát két hasonló korú, hasonló szöveti szerkezetű  fiatal esetében.

 

 

 

Ajakkontúrozás 0,55 ml Juvederm Ultra smile hyaluronsavval

 

 

 

 

 

 Ajak formálása 1 ml hyaluronsavval:

 

 

 

 

 

  • A mérték 

Amikor az első kezelés eredményénél jelentősebb változásra végyunk, akkor jön szóba további hyaluronsav felhasználása.

A képen a kiindulóállapot, az első kezelés (1 milliliter ) végleges eredménye, majd az azt követő újabb kezelés utáni ajak látható.

 

 

 

 

 

 

Hyaluronsavas ajakfeltöltések 1  milliliter anyaggal

 

 

Most pedig megmutatunk néhány eredményt, amit különböző adottságú szájakból, különböző hyaluronsavakkal, sokszor eltérő, egyénre igazított bejuttatási technikával értünk el, pácienseink  elvárásai szerint.

 

       

 

       

 

    

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket az instagramon

 

Napi aktualitásokkal, kezelésekkel, előtte-utána képekkel, napi sztorikkal, kisvideókkal követheti munkánkat Instagram oldalunkon.

Kövessen  minket: @portabellavita

 

Instagram fiókunkat a képre kattintva is elérheti: 

 

instagram-logo-5

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír