Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Lézeres szőrtelenítés

Nem egyszerű döntés előtt áll, aki a szőrtelenítésnek a tartós formája mellett dönt. Ha már megszületett a döntés, hogy lézeres eljárást választ, akkor is sok bizonytalanság van még , és lássuk be, mivel nem kis költséggel jár a szőrtelenség elérése, nagy bizalom kell a kezelőhely felé, hogy valóban azt kapjuk, amit az eljárás ígér.

Sok  év és rengeteg kezelés tapasztala áll mögöttünk lézeres szőrtelenítésben is.

Kipróbáltunk különböző gépeket, próbálkoztunk más megoldásokkal is, követtük a visszajelzéseket, figyeltük a hatékonyságot, a tartósságot, a szükséges kezelésszámot, a kezelések komfortosságát.

 

Miért a lézeres szőrtelenítés? 

Nyilvánvaló, hogy ha nem  a gyanta, borotva stb. mellett döntöttünk, olyan megoldást keresünk, ami végleges/tartós megoldást nyújt. Ezért a lézeres szőrtelenítést hatékonyságában ezekkel az eljárásokkal összehasonlítani nem érdemes. 

Nem az a cél, hogy lassítsuk , vagy átmenetileg szüneteltessük a szőr növekedését, hanem hogy elpusztítsuk a szőr növekedéséért felelős sejteket.  Sszóval nem elég, hogy sokkot kapjanak, el kell pusztulniuk! 

Ez csak akkor valósulhat meg, ha a szükséges nagy energiát eljutatjuk célirányosan hozzájuk, ami a sejtek halálát okozza anélkül, hogy más sejtek, szövetek,vagy akár a bőr megsérülne/megégne.

Ilyen nagy energiát célzottan,  biztonsággal és garantáltan kizárólag a lézerekkel tudunk eljuttatni.

 

 

Ha röviden összehasonlítjuk pl. az IPL és a lézeres szőrtelenítést általában, akkor érdemes figyelembe venni az alábbiakat:

 

 

 

Lézeres szőrtelenítést az arcon is biztonsaggal végezhetünk. 

Általában egy alkalom lézeres kezelés költsége magasabb az IPL-nél, de keveseb kezelés szükséges, tartósabb, fenntartó kezelések költsége jelentősen kevesebb. 

 

Összességében a lézeres kezelés összköltsége nem több, de eredményesebb, tartósabb, biztonságosabb. 

 

Milyen lézer?

 

A lézeres kezelés egy gyűjtőfogalom, a lézer fajtája határozza meg, hogy miben nyelődik el, milyen hatást vált ki a célszövetekben. 

A lézerek fajtája, a kezelési lehetőségek fiomhangolása, a kezelőfej kialakítása miatt a lézeres szőrtelenítések között is nagy különbségek lehetnek

Amikor a szőrtelenítési módszereket kerestük, próbálgattuk, ezeket a szempontokat figyeltük folyamatosan, a választásoknál ezek alapján mérlegeltünk.

 

Milyen szőrszínre alkalmas hatékonyan? (nem minden lézerrel lehet hatékonyan világos szőrt kezelni)

Milyen bőrszínre alkalmas hatékonyan? (nem inden lézerrel lehet sötétebb bőrt kezelni)

Mennyire hatékony? (Tartós/végleges eredmény a lehetőlegkevesebb kezeléssel)

Mennyire biztonságos? ( Ne okozzon sérülést, égést)

Mennyire fájdalmatlan? 

Évszakhoz kell igazítani a kezelést, vagy nyáron is végezhető? ( A legoptimálisabb, ha nem kell szünetet tartani, a kezelési sor is gyorsabban megtörténhet)

 

 

Több módszert és több berendezést kipróbáltunk, a klinikai vizsgálatok, tudományos publikációk mellett saját tapasztalainkat is figyelmbe vettük, és  ezek alapján döntöttünk a DEKA Motus AY ( Alexandrit / ND:Yaglézer)  mellett, ami innovatív Moveo technológiájával egyedülálló lehetőséget ad.

 

 

DEKA Motus lézer Moveo technológiával

Sok éves lézeres szőrtelenítés tapasztalatával  folyamatosan kerestük azt a megoldást, amivel a legjobb eredményeket érhetjük el.

 

Több év után most már elmondhatjuk, hogy a tapasztalatok alapján jó döntés volt, hogy hosszú évek próbálkozásai után  a DEKA Motus mellett tettük le a voksunkat. 

Amióta ezzel végezzük a szőrtelenítést, más eljárásokat nem használunk, és ez nem véletlen. Ezzel a módszerrel tudjuk a legtöbbet nyújtani a szőrtelenítésre érkező pácienseinknek:

  • Hatékonyan
  • Gyorsan
  • Fájdalmatlan kezeléssel
  • Biztonságosan
  • minden bőrszínre
  • minden szőrtípusra
  • egész évben, nyári megszakítás nélkü

 

A lézeres szőrtelenítés ára

 

Kétségtelen, hogy a lézeres szőrtelenítés nem kis költség, de mindamellett, hogy folyamatosan sima és szőrtelen testrészt érünk el , időt takarítunk meg a rendszeres szőrtelenítő eljárások elhagyásával, hosszú távon pedig a költségek is megtérülnek, hiszen más eljárásra (pl. gyanta) nem lesz szükségünk.

A lézeres szőrtelenítés tervezésekor fontos figyelembe venni, hogy az optimális eredményhez több kezelésre van szükség, majd a későbbiekben, a szőrtelenség elérése után időnként (akár évente 1 alkalommal) egy fenntartó kezelés is indokolt lehet.

Emellett a kezeléseket a szőr növekedési fázisaihoz kell igazítani, így 3-4-6 hétnek kell eltelnie két kezelés között. 

 

Ennek alapján már egy tanácsadás, vagy az első kezelés alkalmával érdemes eldönteni, milyen fizetési konstrukció a számunkra a legmegfelelőbb.

 

Klinikánkon az alábbi megoldások közül lehet választani:

 

Alkalmanként 

Ez jó választás lehet abban az esteben is, ha egyszerre több terület kezelése történik, hiszen ilyen esetben is jelentős megtakarításra van lehetőség. (Pl. a lábszár és a comb kezelésénél az ár nem összeadódik, hanem egy külön területkánt számolva lényegesen kedvezőbb a költség)

 

Bérlet

A bérlet több kezelés egyösszegű kifizetése mellett különböző számú plusz térítésmentes kezelést biztosít , ez mindig ugyanarra a területre használható fel. 

Ennél a választásnál is lehet élni a több terület kezelése során igénybe vehető kedvezménnyel. 

 

Éves konstrukció

Teljes kezelési költséget tatalmaz, függetlenül az egy év alatt szükséges kezelés számtól.

12 hónap alatt a kezelési protokollok betartásával, kezdetben gyorsított eljárással, a szükséges kezelésszámot elvégezzük a sima bőrért. A kezelések nyáron is végezhetőek!

 

  • Ha biztosan tudni szeretné, hogy milyen maximális költséggel számoljon  a teljes szőrtelenségért
  • Ha a szőrtelenséget szeretné tartósan/véglegesen megőrizni, és évente egy fenntartó kezelésen 30% kedvezménnyel részt venni a jövőben
  • Ha 3 részletben szeretné kifizetni a kezelést, a bérlet egyösszegű kifizetésével szemben

 

 

Egy konkrét példa a lehetőségekre: 

 

 

A lézeres szőrtelenítések SZÉP kártyával fizethetőek klinikánkon. 

Összehasonlíthatjuk különböző szőrtelenítések költségét

 

Nagyon egyszerűen kiszámolhatjuk, mi mennyibe kerül tartósan, és ezért a költségért tartósan sima, szőrtüszőgyulladásoktól, szőrszálaktól, borostától mentes bőrfelszínt kapunk-e.

 

Rövid hatású megoldások: 

( nagyon rövid ideig sima a bőrfeszín)

Borotva: 2-3 naponta szükséges

Gyanta /vax : 2-3 hetente

Epilátor: 2-3 hetente

 

Tartós megoldások: 

IPL : minimum 10-15 kezelés szükséges, rendszeres fenntartó kezelésekkel

Lézerek: általában 6-8 kezelés szükséges

 

Végleges megoldások:

Lézeres szőrtelenítés, időnként ( általában évente) 1 alkalom fenntartó kezeléssel

 

Összeségében elmondható, hogy a lézeres szőrtelenítés hosszú távon megtérülő befektetés, de eredményében folyamatos sima, szőrtelen bőrfelszínt biztosít.

 

 

 

dr. Fercsik-Tóth Beatrix

AAAM és VISAGE certified Aesthetic Doctor

aktuális híreink

összes hír