Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Mivel vidd fel az alapozót?

 

Azt tapasztaltam sajnos,hogy sokan túl kevés figyelmet szentelnek a megfelelő sminkecseteknek, pedig ha tudjuk, mikor mit kell használni, könnyebben tudunk szép, minőségi sminket készíteni. A jó sminknek ugyanis három pillére van. Az első a minőségi sminktermék, a második a tudás, a harmadik pedig, ami egyáltalán nem elhanyagolható, a megfelelő eszközök használata. Mindhárom pillér megléte esetén lehet csak kifogástalan, tartós sminket készíteni.

 

Az alapozás a smink egyik legfontosabb része, hiszen - néhány igazán szerencsés hölgytől eltekintve - ezzel érjük el, hogy egységes és sima legyen a bőrünk.

 

Kézi felvitel


A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, ha nem veszünk eszközt, hanem a kezünkkel visszük fel az alapozót. Az előnyéhez annyit tudnék mondani , hogy a kezünket tudjuk a legügyesebben kontrollálni, leggyorsabb és mindig kéznél van ! :)  Ugyanakkor a hátrányai : kevésbé higiénikus megoldás, nem tudjuk teljesen egyenletesen felvinni az alapozót és még a kezünk is olyan lesz, elnyeli, ne adj isten a körmünk alá is bemegy ,igaz?

 

Szivacsok

 

eszkoz2


Személy szerint a szivacsokat sem kedvelem annyira alapozáshoz, persze itt is sok múlik a minőségen, hogy olyan legyen ami nem issza magába az anyagot, de egy ecsethez képest rengeteg alapozót nyel el. Trükközni persze tudunk, hogy előtte megmossuk, vizezzük,hogy ne az alapozót szívja magába. A szivacs választásánál érdemes figyelembe venni, hogy legyen olyan része, amivel szépen tudtok nagyobb felületeket alapozni, illetve olyan része is, amivel a nehezebben hozzáférhető helyek (pl. szem és orr környéke) is elérhetők.

Ecset

 

eszkoz3


A klasszikus lapos ecset általában szintetikus szálú. Ezek az ecsetek nagyon jó eloszlást biztosítanak. Pont annyi festéket vesznek fel, amennyit kell és nagyon szép egyenletes eredményt adnak, a legkisebb zegzugba is beférünk velük, nem csíkoznak és nem utolsó sorban a legspórolósabb velük az alapozó használat. Ha megfelelő ecsetet választasz, akkor remekül fel tudod majd vinni az alapozód.

Sziráki Dorina

asszisztens, smink, szépségtanácsadás, medicalkozmetika

aktuális híreink

összes hír