Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Széndioxid lézeres szemkörnyék kezelések DEKA lézerrel

Szemkörnyék bőrminőség javító széndioxid lézer kezelése jelentősen javíthatja a fáradt, elvékonyodott szemkörnyék megjelenését.

 

A szemkörnyék állapotának javítása, szépítése sokszor visszatérő kívánság a rendelőben.

Gyakori panasz a szemkörnyéki finom és mozgásra kialakuló ráncok csökkentésére irányuló kérés, a fáradt, szomorú tekintet, a lelógó felső szemhéj redőződése miatti panasz, illetve a beesett karikás szem miatti megkeresés.

Konzultáció során személyre szabottan, azonban számos tényezőt figyelembe véve teszünk javaslatot vendégeink számára.

Melyek is ezek a szempontok?

 

Szemkörnyék kezelés előtti konzultáció során figyelembe vesszük a személyes adottságokat, az anatómiai viszonyokat is. Ilyenkor megfigyeljük a szemgolyó, szemgödör, szemhéj formáját, alakját, egymáshoz viszonyított helyzetét is. Pl. mélyen ülő szemek esetén gyakran látunk vastagabb szemhéj redőt, ami ebben az esetben személyes adottság.

 

Érettebb életkorban az arccsontok alakja változik, csonttömeg csökken, ennél fogva az arc izmainak, inas lemezeinek helyzete is módosul és ennek következményeként a lágyrészek is leereszkednek. Emellett az arci zsírpárnák mérete is csökken, úgymond kicsit „kifogyjuk a bőrünket”. Ez vezethet a szem alatti, táskák, karikák, redők megjelenéséhez,

valamint hozzájárul a ráncok kialakulásához, a szemöldök lecsúszásához. Ezért az anatómia viszonyok felmérésekor nemcsak a szemkörnyéki régiót, hanem az arc egészét figyeljük meg, különösen a halánték, orca és a járomcsont környékét, és ha a tünet okát ezeken a helyeken találjuk, nem csupán a szemkörnyéken, hanem a fenti helyeken is javaslunk kezelést végezni, ami lehet hialuronsavas töltés, szálbehúzás, endolift vagy akár botulinum toxin kezelés is.

 

Szemkörnyék kezelésnél a DEKA DOT széndioxid lézeres kezelésnek kiemelkedő szerepe van, hiszen konzultáció során a kezelés tervezésekor figyelembe kell vegyünk a bőr és a bőr alatti szövetek állapotát is.

Idővel a szemkörnyék bőre öregszik,cigarettapapír szerűen ráncolhatóvá válik, veszít víztartalmából. Elvékonyodik az irharéteg, emiatt a bőr alatti erek áttűnnek kékes színt adva a szemkörnyéki régiónak. Gyulladás és genetikai adottságok következtében a bőr is pigmentálódhat.

Széndioxid lézer kezelést követően javul a bőr turgora, a kollagénes átépülés következtében a szemhéj bőrének tartása javul, feszesedik, az áttűnő erek miatti kékes szín csökken, illetve a szemkörnyéki pigmentáció is javulhat, csökkennek a finom ráncok is.

 

DEKA DOT szemhéj lézer

 

Hogyan is zajlik a kezelés: Fontos kiemelni, hogy nem ebédidős kezelésről van szó, a felépülési idő 5-10 nap.

Kezelés előtt a szemkörnyéket érzéstelenítő krémmel kezeljük és a kezelés alatt a szem védelmére fém kontaktlencsét helyezünk be, miután érzéstelenítő cseppet alkalmazunk. Általban az als és a felső szemhéjat együtt lézerezzük. A beavatkozás kisfokú égő érzéssel járhat.

A kezelt területen bőrpír és nedvedzés, égő érzés jelentkezik, mely néhány nap alatt oldódik és 5-10 nap múlva a kialakuló kis pörkök lehámlanak. Mivel a szemkörnyék szövetei lazák, a szemhéjak duzzanatával szükséges számolni a kezelés után kb 2-3 napig.

A feszesítő hatás kb. 2 hét után indul meg, 2 hónap után látható igazán az eredmény.

A beavatkozás után javasolt a bőrt tisztán tartani, illetve hámosító krémet, jegelést alkalmazni. Kiemelt fontosságú a fényvédő rendszeres alkalmazása a pigmentálódás megelőzésére.

 

A kezelés kiegészíthető skin booster mélyhidratáló hialuronsavas kezeléssel, amely tovább javítja a bőr hidratáltságát, frissíti a szemkörnyék megjelenését. Skin boostert bejuttathatjuk közvetlenül a lézerkezelést követően megnyílt kis csatornákon, illetve később kanüllel vagy kis bőr injekciókkal is a bőr alatti szövetekbe.

 

Fontos megjegyezni, hogy ha a kialakult tünet oly természetű vagy mértékű, hogy az csak orvosesztétikai kezelésekkel már jelentősen nem javítható, vendégeinket plasztikai sebészhez irányítjuk. Ilyenkor a széndioxid lézer kezelés jó kiegészítője lehet sebészi szemhéj plasztikának is, hiszen ebben az esetben a műtétet egy frissebb, jobb minőségű bőrön végzik el.

 

Szeretettel várjuk klinikánkon a szem környékén kialakult tünetek, zavaró eltérések megoldása céljából, ahol komplexen, de személyre szabottan a probléma megoldására törekszünk.

drhorvathblog

Dr Horváth Zsuzsanna

bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos

aktuális híreink

összes hír