Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Szülés utáni regeneráció

Kevésszer beszélünk róla, mégis sokakat érintő téma a szülés utáni regeneráció kérdése.

A szülés élménye, anyává válás és a kisbaba érkezése rengeteg pozitív változást hoz az életünkbe, azonban sajnos a szülés utáni regenerációról még mindig keveset beszélünk. A terhesség és a szülés alatti hormonális és élettani szervi változások megváltoztatják a has, a medence fenék izmainak, szalagjainak helyzetét és a hüvely korábbi állapotát, illetve a szoptatás alatti időszakban a hüvely nyálkahártyája is elvékonyodhat.

Az baba érkezése és az új élethelyzet leköti az időnket, azonban érdemes a regenerációra is időt és energiát fordítani. Óvatos és kíméletes szülés utáni torna és az elengedhetetlen intim torna feltétlenül szükséges a gyógyuláshoz, regenerációhoz.

 

MONA LISA Touch - intim lézeres kezelés

Emellett klinikánkon lehetőség van a szülés után a kialakult hüvelyi atrófia esetén MonaLisa Touch lézeres hüvely regenerációs kezelést végezni. Mely a következő tünetek esetén segíthet: terhesség után, szoptatás alatt, az alacsony ösztrogénszint következtében kialakult hüvelyi szárazság, viszketés, égő érzés, hüvelyi irritáció, fájdalmas szexuális együttlét, melyet ritkán csípő-égő gyakori vizelés, elcseppenő vizelet is kísérhet. A kezelés a nyálkahártya regenerációját, megvastagodását idézi elő és a tonizálja a nyálkahártyát, ennek révén javítja a fenti tüneteket. Kevesebbszer alakul ki következményeshüvelyi gombás fertőzés vagy bakteriális vaginózis.

A kezelést a szülés utáni gyermekágyas szak (6 hét) letelte után, negatív nőgyógyászati vizsgálati eredmény után végezzük el 1 éven belüli negatív citológiai eredmény mellett. A kezelés mindössze 1 percet vesz igénybe, nem fájdalmas, az eredményes kezeléshez kúraszerűen 3 alkalomra van szükség 4-6 hét különbséggel.

A kezelés után irrigálni, tampont használni, ülő fürdőt venni 1 hétig nem javasolt, ugyanígy a szexuális együttlét sem javasolt 1 hétig. Néha jelentkezhet 1-3 napig alhasi diszkonfort, hüvelyi folyás a kezelés után. Gyógyszerszedés, kérdés esetén jelentkezzen kezelés előtt konzultációra klinikánkon.

 

DEKA Shwarzy TOP FMS - szétnyílt hasizom kezelése

A kismamák regenerációjának támogatására a megnövekedett pocak miatt megnyúlt, és eltávolodott hasfali izomzat stimulálására erősítésére is van lehetőség centrumunkban, ahol a Deka Schwarzy készülék segítségével a koncentrált mágneses stimuláció (FMS) technológiája lehetővé teszi, hogy gyorsan, észrevehető eredményeket érjünk el teljesen biztonságos módon, így a megnyúlt, eltávolodott hasizmok erősödnek eredeti pozíciójukhoz közelednek.

Emellett a meglazult hasi izmok ismét tónusosabbá, feszesbbé válnak, segít a megmaradt zsírlerakódás megszűntetésében is.

 

 

Emellett innovatív, biztonságos és hatékony orvosi módszerek állnak rendelkezésre klinikánkon a striák, narancsbőr, helyi zsírlerakódások kezelésére is.

 

 

drhorvathblog

Dr Horváth Zsuzsanna

bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos

aktuális híreink

összes hír