Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Botox kezelés - ránctalanítás

 

 

Ránctalanítás Botulinum A toxinnal (Botox-kezelés)

 

A botox kezelés a ránctalanítás rendkívül közkedvelt és látványos módja, amely az orvosesztétikai kezelések között előkelő  helyet foglal el a nagyszámú kezelés, és a kis számban előforduló mellékhatása miatt.

Botox kezelést a mimikai izmok okozta ráncok kezelésére alkalmazunk, hatására  átmenetileg blokkoljuk az arcon a ráncok kialakulásáért felelős izmok működést, a bőr kisimul, a ráncképződés megszűnik.

 

Leggyakrabban a szemöldök közötti függőleges "mérgesránc" , homlokon megjelenő vízszintes ráncok, szarkalábak simítására használjuk. Ezen kívül többek között az arc vékonyítását, a nyak kezelését, a szájzúg emelését, az ínymosoly megszűntetését, az állcsúcs kezelését, a szmöldök emelését  is hatékonyan végezhetjük vele.

 

Meddig tart a botulinum toxin (botox) hatás

A B.tox az idegvégződésben blokkolja az ingerület átvitelt az izmokra, de csak időlegesen. A kezelést követően néhány nap múlva tapasztaljuk a ráncok kisimulását, de a hatás csak 10-14 nap múlva teljesedik ki. Ezt követően a ráncok elsimulnak, a mély ráncok sekélyebbé válnak (ebben az esetben szóba jöhet a ránc hyaluronsavval történő kisimítása).

A hatás 3-4 hónap alatt megszűnik, az izom működése fokoztosan helyreáll. 

A kezelt páciensek azonban  ennél hosszabb hatáseredményről is beszámolnak, ennek oka, hogy a kisimult arcbőr  csak később válik újra ráncossá, a regenerálódott mimikai izmok újbóli gyűrő hatásának következtében.

 A Botox kezelés  a hatás megszűnését követően ismételhető, azonban ha későbbiekben  a kezelés megismétlése nem történik meg, a ráncok állapota nem lesz rosszabb (mélyebb) mint a botox kezelést megelőzően voltak.

 

Hogyan történik a Botox kezelés?

A kezelés során vékony injekcióstűvel , szinte fájdalommentesen juttatjuk a ráncok képződéséért felelős izmokba a kis mennyiségű hatóanyagot, amely a bejuttatás helyén, csupán helyileg fejti ki hatását.

Rendkívül nagy jelentősége van, hogy melyik izmot és milyen mértékben blokkoljuk. Tévhit, hogy a botox kezelés hatására az arc mimikátlanná, kifejezéstelenné válik. A helyes kezelés természetes , fiatalos külsőt eredményez. 

 

 

Botox kezelés utáni teendők 

 

Kezelést követően fontos, hogy a bejuttatott hatóanyag a kezelt területen fejtse csak ki hatását, ezért az elkövetkező 4 órában fejét ftartsa függőlegesen ( ne feküdjön le, és ne hajoljon). A kezelt izomban történő egyenletes eloszlás érdekében a kezelt izmokat erőteljesen mozgassa. 48 órán keresztül kerülje a kezelt terület dörzsölését, masszírozását, szoláriumozást.

 

 

 

botox kezelés, ráncatalanításhoz 

 

 

 

Beauty Club

összes bejegyzés