Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Hyaluronsavas ajakfeltöltés-ajakdúsítás, ajakfiatalítás

 

A telt ajkak a fiatalság, szépség, érzékiség fogalmaival szorosan összekapcsolódnak.

A kultúrák különbözősége miatt ennek mértéke eltérő, és változik az ajakfeltöltések trendje is. Az esztétikai orvoslásban az ajakharmonizáció  a természetes hatású, archoz illeszkedő arányos ajkak kialakítást jelenti ,  elkerülve az ajkak tartós deformálását, és ehhez kiváló anyagok, orvosi technikák állnak már rendelkezésre.

 

Több kutatás és felmérés foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy mikor látunk szépnek egy arcot, ugyanígy mikor szép egy száj.

Alapvetően az a megállapítás született, hogy azt ítéljük szépnek, ahol érvényesül az Aranymetszés szabálya, amit Leonardo DaVinci írt le, és egy résznek az egészhez való arányát adja meg.

Ebből is következik, hogy a hyaluronsavas  ajakfeltöltés nem végezhető  sablon szerint, hiszen nem koncentrálhatunk kizárólag a szájra, mert az az arcunk része, és mivel minden arc különbözik, két egyforma ajak sem létezhet, mert az egyensúly megtartása rendkívül fontos az arc harmóniájának megteremtésében.

 

 

 

Julie Horne Lips inspirácó

 

Nem csupán hyaluronsavas ajaktöltés, hanem hyaluronsavas ajaformázás egy egyedi, speciális technika segítségével, ami az ajak esztétikus arányainak arányainak kialakításával, különleges kontúros hatás elérésére is alkalmas. 

A technikát Julie Horne mastertréningjén sajátítottuk el, és ennek alapján végezzük a "Julie Horne Lips inspration" ajakfeltöltéseket.

 

 

 

 

 

 

Hyaluronsavas ajakfeltöltés

 

Ajakdúsítás

 

Mivel az ajak a szemmel egyenértékűen hangsúlyos része arcunknak, már fiatalon is zavaró lehet vékonysága, esetleges asszimetriája, ami akár születésünktől fogva látható, de akár a fogsor szabálytalansága is okozhatja.

Ebben az esetben az ajakfeltöltés során a volument növeljük úgy, hogy a megfelelő technika megválasztásával az arányosság szabályait megtartva alakítjuk ki a dúsabb ajkat, miközben az assszimetria korrigálására törekszünk. Emelett a hyaluronsavas töltőanyag megválasztásával lehetőségünk van a lágy, és "kicsattanó" hatás kivitelezésére is.

 

Az alábbi képek  egy , az arc karakteréhez és a szeméyiséghez igazodóan lágy, természetes hatású hyaluronsavas ajakfeltöltés, és asszimetria korrekció eredményeit mutatják.

ajakfeltöltés hyaluronsavval előtte utána első

ajakfeltöltés hyaluronsavval előtte utána második

 

 Ajakfiatalítás

Ajkainkon, mint arcunk egyéb területein is nyomot hagy az idő múlása, az ajak a volumenvesztéstől elkeskenyedik, rövidül, sok esetben a kontúrja elmosódottnak tűnik, megjelennek a szájzúgban és a száj feletti barázdák, az ajak felszíne ráncolódik.

Az idő múlásával szomorú, szigorú kifejezést kölcsönöz az arcnak, és mivel elveszíti hangsúlyos jellegét, optikailag ront az arc fiatalosságán.

Az alábbi képen látható hyaluronsavas ajakfiatalítás során az ajkak kontúrozása, az elvékonyodott ajkak "helyreállítása",a kialakult asszimetria korrekciója,  a szájzúgban megjelenő redő korrigálása történt.

ajakfeltöltés hyaluronsavval előtte utána harmadik

 

 

A hyaluronsavas ajakfeltöltés menete

 

Az orvosi kezeléshez a hyaluronsav mennyisége ls fajtája szakmai szempontok alapján történik. Érzéstelenítést követően  a hyaluronsavat tűvel juttatjuk az ajakba, a technikát minden esetben az elérendő célhoz választjuk meg.

 

Fontos, hogy az ajak deformálását , a hyaluronsav elvándorlását ( pl."kacsaszáj" ) okozó technikát és túltöltést kerüljük el, hiszen ezek akár hosszú évekig sem javulnak, és megoldásuk a hyaluronsav enzimes bontásával oldhatóak meg.  Túltöltött, vagy deformált ajak hyaluronsavas formálása, újratöltése az előző kezelés bontása után lehetséges.

 

A hyaluronsavas ajakfeltöltést követően időnként látható bevérzés alakul ki, ami spontán megsznik. A kezelés után nagyon gyakran alakul ki duzzanat, ennek mértéke nagyban függ a páciens adottságaitól. A  duzzanat hűtéssel csökkenthető, és általában  1-2 nap alatt szűnik meg. 

Az ajak a végleges formáját 2 hét múlva éri el. 

Tartósságát jelentősen befolyásolják az egyéni adottságok, életmód, illetve a megelőző ajaktöltések száma. ( Az első ajaktöltésnél a legyorsabb a látvány csökkenése annak ellenére, hogy a hyaluronsav nem szívódik ilyen kor sem fel hamarabb. Frissítő/ismétlő ajaktöltéseknél a kezelések között már egyre hosszabb idő telik el)

 

Az orvosi hyaluronsvas kezelések leírásól részleteket itt talál: Hyaluronsavas feltöltés 

 

 

 

Mentés

Mentés

Beauty Club

összes bejegyzés