Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Orvosi dermaroller (Kollagén indukció)

Kollagénindukciós kezelés

 

A bőrmegújítás egyik lehetősége, amikor a szöveteket regenerációra kényszerítjük, növelve a rostok képződését, így a bőrt feszesebbé, tömörebbé tesszük.

 

Ennek egyik formája a dermarolleres kezelés, amikor egy hajszálvékony tűkkel borított hengerrel megsértjük a bőrt, beindítva az öngyógyító folyamatokat.

Ez az eljárás kiegészíthető hatóanyagok bejuttatásával, aminek az elve az, hogy a kozmetikai készítmények számára átjárhatatlan védőréteget az apró tűk felsértik, és a szúrcsatornákon a hatóanyag a mélyebb rétegekbe kerül. A hatóanyagos dermaroller kezelés a mezoterápiás eljárás egyik formája.

 

Orvosi dermaroller

 

Az orvosi kezelést az különbözteti meg a kozmetikákban megismert dermaroller kezelésektől, hogy míg ott 0,5 mm tűhosszúsággal lehet kezelést végezni a szakmai protokolloknak megfelelően, hogy elkerülhetőek legyenek a szövődmények és károsodások, az orvosi rendelőkben 1mm, 1,5 mm vagy 2 mm hosszúságú tűvel dolgozunk. 

Ez már az a mélység, ahol károsodás alakulhatna ki, illetve jelentősen magasabb egy esetleges  fertőzés szövődményeinek veszélye.

Az orvosi dermaroller kezelés is végezhető önállóan, amennyiben a kollagénképződést szeretnénk fokozni, de kiegészíthető hatóanyag bevitelével is.

Ennél a mélységnél a bejuttatott anyag már úgy viselkedik, mintha injekcióval juttatnánk be, ezért kizárólag erre engedélyezett, injekciós tisztaságú anyaggal szabad dolgozni, betartva az injekciózásnál lévő szakmai előírásokat, különös gondot fordítva esetleges allergiás reakciók megelőzésére.

 

A dermarolleres kezelések esetében mindig kúrában kell gondolkozni !

Bár már az első kezelés után jelentős javulás várható, de lényegi javuláshoz több kezelésre van szükség. Általában  5-10 alkalom szükséges a kívánt eredmény eléréséhez. Két kezelés között azonban el kell telnie optimális esetben 5-6 hétnek.

 

 derma2

 

A kezelés időtartama előkészülettel együtt nem több mint háromnegyed óra. Fájdalomcsillapító krémek használatának köszönhetően alig jár kellemetlenséggel, kockázata minimális, kellő gondosság mellett gyakorlatilag kiküszöbölhető.

Mentés