Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Orvosi TCA hámlasztás

Orvosi hámlasztás

 

A hámlasztó kezelések számtalan formája közül a bőr mélyebb rétegeit is célzó hámlasztás csak orvos által végezhető kezelés.

ebben az esetben nem csupán a bőr legfelső rétegét távolítjuk el, hanem mélyebbre hatolva serkentjük a bőrmegújulást a kötőszöveti rostok újraképződésével.

Ezért az orvosi hámlasztás nem csupán a pigmentfoltok halványítását, a napkárosodott bőr megjelenésének javítást, vagy egyéb okból problémás bőrfelszín kezelését célozza meg, hanem a hagyományos peelingek által kezelhetetlen problémákra is megoldást kínál.

Az orvosi hámlasztások egyik formája a Triklórecetsavas hámlasztás.

 

TCA hámlasztás Image orange peel használatával

 

Rendelőnkben a TCA hámlasztást IMAGE peelinggel végezzük, előkészítéshez, utókezeléshez is az IMAGE termékcsalád speciálisan erre kifejlesztett termékeit használjuk a lehető legtökéletesebb eredmény elérése érdekében.

 

Milyen problémák esetén alkalmazzuk a TCA hámlasztást?

 

Azokban az esetekben, amikor az otthon végezhető, vagy kozmetikai peelingektől kielégítő javulás nem várható, vagy jelentősebb eredményt szeretnénk gyorsabban elérni.

A bőr fiatalítása miatt végzett kezelések esetén feszesebb, ragyogóbb színű, üde, felszínes ráncoktól mentes bőrfelszínt kapunk, a mélyebb ráncok sekélyebbé válnak.

A problémás bőrök kezelését követően (akne, aknes heg, pigment problémák) egyenletesebb felszínű, egészséges színű bőrfelszín a kívánt eredmény.

 

Az állapotfelmérésnek megfelelően a kezelést megelőzően szükség lehet a kezelt terület előkezelésére.


 

Milyen területeken alkalmazzuk a TCA hámlasztást?

 

Általában az arc, nyak, dekoltázs kezelését végezzük, de egyéb testtájakon is elvégezhető (pl. hát), amennyiben ettől a kezeléstől várhatjuk a kielégítő hatást. Amennyiben több terület, vagy nagyobb bőrfelszín kezelése szükséges( pl. akne miatti hát kezelés), akkor szakaszosan végezzük a hámlasztó kezelést.

 

A TCA kezelés menete

 

Bizonyos esetekben a kezelést megelőzően a terület otthoni előkészítése szükséges, ezt a konzultáció során megbeszéljük a kezelési terv kialakításakor.

 

A kezelés során a bőrre juttatjuk a TCA-t, amely a kívánt mélységig jutva végzi el a bár savas kezelését. A hatóidő letelte után bőrregeneráló termék felvitelével zárjuk a peeling kezelést.

 

 

image-orange-peel

 

 

 

A peeling utáni teendők pontos betartásának ugyanakkora szerepe van az eredmény kialakulásában, mint magának a jól elvégzett kezelésnek.

Speciális regeneráló krém, illetve fényvédő használata KÖTELEZŐ. A napozás, szoláriumozás az előírt idő letelte előtt tilos, ez pigmenfoltok kialkulásához vezethet. A bőrt az ajánlott termékekkel kell kezelni, egyéb esetben nemkívánatos mellékhatások alakulhatnak ki. 

 


Elsősorban a hámlasztás mélységétől, valamint az egyéni érzékenységtől függően kialakulhat időleges bőrpír, égő fájdalom. A hámlás a kezelést követő néhány napban kezdődik,  mértéke eltérő. TCA savas beavatkozás esetén jelentős hámlásra kell számítani.

 

Nem végezhető a kezelés bizonyos allergiák,gyógyszerszedés esetén, illetve nem javasolt cukorbetegség, súlyos veseelégtelenség és akné fennáltakor, valamint amikor a bőr kóros hegesedési folyamatai során.

 

 

Mentés