Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

DEKA Schwarzy izomépítés, zsírcsökkentés

 A világ élvonalába tartozó DEKA lézergyártó legújabb fejlesztése a klinikai testformálás új megközelítése, ami nem csak a zsírbontásra fókuszál, hanem az izmok definiálását, az izomtónus javítását végzi el egyidőben a zsírvesztéssel.

 

A DEKA új rendszere a 

 

Klinikai testformálás, klinikai fitness 

A DEKA FMSculpt rendszere a klinikai testformálás, klinikai fitnessz kategóriájába tartozó kezelés izomépítést, zsírcsökkentést, feszesítést, testtartás javulást ér el a páciens aktív, akaratlagos mozgása nélkül.

A legmodernebb megoldás, amely mágneses teret használ az izmok megerősítésére, a test formálására és a testzsír csökkentésére. A Schwarzy készülék nem invazívan működik - a speciális elektródák alkalmazkodnak a kezelési területek alakjához, pl. has, fenék, csípő, karok és lábak.

A koncentrált mágneses stimuláció (FMS) technológiája lehetővé teszi, hogy gyorsan, észrevehető eredményeket érjünk el teljesen biztonságos módon. Speciálisan állítható programok is segítik, hogy a páciens adottságaihoz, igényeihez igazíthassuk a kezeléseket.

 

 

DEKA Schwarzy a testkezelések új megközelítése

 

 

A kezelt terület izmainak supramaximális mély ingerlése az izmok tónusának javulását, az izomtömeg növekedését eredményezi, látható módon alakítja át a test feszességét, izomzat megjelenését, a test kontúrjait, helyileg csökkenti a zsírszövet mennyiségét a sejtek pusztulásával.

„Egyidejűleg” hat az izomtömeg növekedésére  és a zsírcsökkentésre. szupermaximális izomösszehúzódásokat idéz elő (kezelésenként 20 000), amelyekakaratlagos izommunkával  nem érhetőek el. Mélyen átalakítja a belső a szövetek felépítését is,  javítja az izomtónust , definiálja az izmokat ugyanakkor helyi zsírcsökkenést is okoz.

 

 

20 perc kezelés alatt 20.000 izomösszehúzódást érünk el . Például egy alkalom fenék kezelés 20.000 gugolás, has kezelésénél 20.000 felülés izommunkájának hatását eredményezi.


Az izomszinten végzett tevékenység az izomrostok térfogatának növekedéséből (hipertrófia) és az izomrostok számának növekedéséből (hiperplázia) áll.

 

Az izomösszehúzódások nem csak a külsőleg is látható izmokban valósul meg, hanem azokat az izomcsoprtokat is eléri, amelyeket a hagyományos gyakorlatokkal nehéz elérni.

Például a has kezelésénél  minden izom érintett: az egyenes, ferde (amelyek a derék kontúrját meghatározzák) és a keresztirányú izmok egyaránt.. Az utóbbiak a legmélyebb hasi izmok, elengedhetetlenek a stabilitáshoz, különösen az ágyéki régióban.

 

 

Jól ismert metabolikus folyamatok a zsírsejetek pusztulását, valódi zsírsejt vesztést okoznak, aminek következményeképpen a kezelt területen a zsírtömeg (zsírszövet vastagsága)  csökken. 

(Alacsony intenzitású aerob edzés során az izmok elsősorban a vérben elérhető szabad zsírsavakat (FFA) használják. A nagy intenzitású aerob edzés során azonban a vér lipidszintje csökkenni kezd, és a test támaszkodni kezd a zsírszövetben lerakódott lipidekre az aktivitás támogatására. A fókuszált mágneses mező által kiváltott intenzív és hosszan tartó izomösszehúzódási aktivitás a FFA felhalmozódását okozza a zsírsejtekben , amely a sejtek apoptozissal bekövetkező halálához vezet, így jön létre a zsírsejtek pusztulása)

Ennek a folyamatnak nem csupán esztétikai hatása van, számos előnye lehet, csökkentheti az olyan egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek.

  

A kezeléseket általában heti 2 alkalommal célszerű elvégezni, összesen 4-8 alkalommal a kívánt célnak megfelelően. 

A kezelés után azonnal érzékelhetőek a kézzelfogható eredmények , azonban a jelentős változást az utolsó kezelés után két-négy héttel észleljük., és néhány hétig még tovább javul.

Az elért eredmények tartóssága megegyezik a klasszikus módon történő izomépítéssel. Az elért eredmény az ismert edzésmódszerekkel/ tréningekkel fenntartható, vagy ennek hiányában időnként az izomtömeg és izomtónus megtartása érdekében ismételhető.

 

A technológiai által kínált maximális hatékonyság elérését a DEKA által fejlesztett kezelőfejek teszik lehetővé. A Schwarzy a kezelés teljes időtartama alatt stabilan, nagy teljesítmény leadására képes, így biztosítva, hogy a teljes kezelés alatt elérhető legyen a kívánt mértékű tartós izomösszehúzódás. Emellett nagy teljesítményű hűtési rendszerének köszönhetően mindezt  anélkül, hogy a bőr, vagy a környező szövetek felmelegednének. 

A hatékonyság, biztonság mellett ennek köszönhető a fájdalommentes kezelés kényelme is, a precíz -a DEKA lézer rendszereitől megszokott - beállítási lehetőségek mellett , ami a páciens problémájához és igényeihez állítható.

  

Határozottan igen. Ilyen jelentős mértékű izommunkát nem lehet semmilyen edzéssel elérni. A Schwarzy egy kezelés alkalmával 20 000 összehúzódást végez az izomcsoporton, ezt heti 2 alkalommal, minimum 4 alkalommal. így a 4 alkalmas kezelés ( 2 hét alatt)  teljesít aktív edzés nélkül 80 ezer gugolást. Mindezt úgy, hogy nem erősödnek aránytalanul a comb izmai, ezért a combok vastagodása nélkül érhetjük el a kerek, megemelt popsit.

Ugyanígy 80 ezer izomösszehúzódást okoz a has kezelésekor a hasi izomcsoportban. Persze ezt 80 ezer felüléssel sem tudjuk kiváltani  hiszen az nem minden hasi izmot mozgat meg, tehát többszörösen kellene elvégezni 80 ezres gyakorlatsort.

Emellett akaratlagosan olyan erejű izomösszehúzódást végezni nem tudunk, mint az FSM technológiával létrehozott összehúzódás. 

Az is jusson eszünkbe, hogy miközben az izmok épülnek, a felette levő zsírmennyiség is csökken, a definiált izomcsoport láthatóvá válik.

 

FONTOS AZONBAN, hogy az izmokat ne fedje túlságosan vastag zsírszövet, a definiált izmok ne lehessenek "elfedve". Jelentősebb zsírfelhalmozódás, narancsbőr, bőrlazaság esetén érdemes kombinációban gondolkozni, erre a DEKA kiváló kombinációs lehetőséget kínál. ( Lásd lejjebb)

  

 

A DEKA Onda és Schwarzy kombinált használata olyan világszínvonalú, innovatív , egyedülálló lehetőséget biztosít , ami egymás hatásait fokozva használhatóak. 

A Schwarzy FMS által biztosított izomépítés, zsírbontás az Onda Coolwaves kezeléssel kombinálva:

 • lehetővé teszi a kezelt terület jelentősebb zsírvesztését (zsírszövet vastagságának csökkentését)
 • az esztétikailag zavaró narancsbőrt a két kezelés egymást kiegészítve "támadja" meg, az Onda a narancsbőr kialakulásában szerepet játszó "sövények" és zsírsejtek kezelésével, a bőrminőség jelentős javításával, míg ehhez hozzáadódik a Scwarzy által kiváltott metabolikus hatás.  Ez az optimális narancsbőr kezelési kombináció akár a testformálás "megkoronázására", akár önállóan a narancsbőr elleni kezelésként is kiváló 
 • az Onda a bőrminőség jelentős javításával, a bőr feszesítésével komplex változást eredményez a Scwarzy FMS technológiájával.

 

 

 

Kinek és hogyan javasolt a SWARZY izomépítés, zsírbontás

 

Jelenleg a  pandemiás időszak is  speciális helyzeteket teremtett, a klinikai, biztonságos körülmények között végzett hatékony kezelések, klinikai testformálások, klinikai fitness nagyobb szerepet kap az életünkben akár  gyors formálódásra vágyik, vagy szeretnénk megtartani az eddig edzésekkel felépített eredményeket.

 

A DEKA Schwarzy rendszere lehetővé teszi, hogy precíz beállítási lehetőségeinek köszönhetően akár kezelésenként változtatva  páciensre szabott kezést végezzünk el, ahol többek között a zsírszövet vastagságát is figyelmbe vesszük. A kezelés így mindig hatékony, az izomépítés és zsírbontás megvalósul, látható, érezhető változást hoz. 

A kiindulási helyzet azonban meghatározza, hogy az optimális testformálási eredményt hány kezeléssel, esetleg milyen kiegészítéssel érhetjük el, illetve milyen eredményekre számíthatunk.

 

Normál testsúly mellett, jelentősebb helyi zsírfelhalmozódás nélkül 

 

 • Önállóan

 • Aki akár rendszeres edzések mellett fokozná izmai definiáltságát, javítaná testkontúrját, edzésekkel, akaratlagos mozgással sem elérhető eredménnyel

 • Aki rendszeres izomépítő edzések helyett klinikai tesformálással szeretne jelentős változást elérni a kezelhető területeken (has, fenék, láb, kar)

 • Sportolók, akik izmaik tömegét, tónusát szeretnék rövid idő alatt egészséges, biztonságos módon javítani

 

Mérsékelt túlsúly és vagy helyi zsírlerakódás mellett

 • Önállóan is, a probléma "súlyosságától" függő kezelésszámmal
 • Gyakran az optimális eredmény elérése érdekében cészerű holisztikusan gondolkozni, és kiegészíteni a kezelt terület zsírbontó kezelésével( az FMS Schwarzy és az Onda Coolwaves egymás hatását felerősítve kezeli a problémás területet) 
 • Jelentősebb változás érdekében érdemes elgondolkozni, hogy a testsúly, és a következményes testzsír csökkentése nagy mértékben javítja a klinikai testformálás eredményességét is. A kalóriabevitel csökkentése (étkezés) és a kalóriafelhasználás növelése ( mozgás) 

 

Jelentősebb túlsúly vagy helyi zsírlerakódás

 • Ebben az esetben a Schwarzy kezelés önmagában nem elégséges a testformáláshoz, vagy más kezelést célszerű választani, vagy "előkezeléssel" tehetjük a kezelésre alkalmassá a területet. Konzultáción lehetőség van ebben az esetben egy tervet készíteni.