Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

kosár

Aqualyx- injekciós zsírbontás

A helyi zsírlerakódások  gyakran okoznak esztétikai problémát, sokszor vékony testalkatú páciensek esetében is, amelyek sem diátával, sem sporttal nem tüntethetőek el.

Megoldásukra számtalan módszer létezik. A legtöbb kezelés  a zsírsejtek tartalmának csökkentésével ér el átmeneti eredményt. Tartós megoldást a valódi zsírbontás jelent, ami a  zsírsejtek számának csökkentését eredményezi.

Ilyen, vagy mechanikusan távolítják el a zsírsejteket (zsírleszívás), vagy ha hatóanyagot bejuttatva bontjuk le a zsírsejteket.

 

 

Magyarországon az elsők között kezdtük el az egyedülálló injekciós zsírbontás alkalmazását, az AQUALYX intralipoterápiát.

Az eljárás klinikai tanulmányokkal, szövettani vizsgálatokkal is igazolt eredményei alapján kapott engedélyt kizárólag orvosi felhasználásra.

A bevezetése óta rendelőnkben nagy számban végeztük a kezelést, így eredményes alkalmazásához saját tapasztalataink, pácienseink véleményei is hozzájárulnak. 

 

 

Aqualyx intralipoterápia (injekciós zsírbontás)  

 

A Motolese oldatot tatalmazó AQUALYX injekciót speciális tű segítségével juttatjuk a zsírszövetbe, egyenletesen átitatva azt. A hatóanyag az oldatból fokozatosan szabadul fel, és heteken keresztül végzi egyetlen kezelés után a zsírsejtek lebontását. 

Ennek köszönhetően csökken a szervezet terhelése, mivel a bomlás egyenletesen, elhúzódva történik.

Emellett ennek tulajdonítható biztonságossága,  hogy az edddigi eljárosakkal szemben, az injekciós zsírbontásnál súlyos szövődmények (pl. szövetelhalás a phosphatidilcholin kezeléskor) nem következtek be.

 

Az egyenletes, folyamatos bomlásnak vitathatatlan előnye az azonnali eljárásokkal szemben, hogy a lassabb változást a bőr rugalmasságánál fogva általában követni tudja, így a kezelést követően kisebb az esély a bőr meglazulására, és ugyanezért az egyenetlen bőrfelszínre.

 

 

Mikor javasolt az AQUALYX injekciós zsírbontás?

 

Ajánljuk a kezelést, ha

 

  • kifejezetten HELYI zsírlerakódás megszüntetését szeretnénk elérni, függetlenül a testalkattól. (Helyi zsírfelesleg mind vékony, mind súlyfelesleggel rendelkező embereknél előfordulhat)
  • kezelendő terület megfelel a zsírleszívás kritériumainak (megfelelő zsírszövet vastagságal rendelkezik), de nem műtétes eljárást választ a páciens.
  • elfogadható, hogy a hatás nem azonnali
  • nem testsúlycsökkentés a cél, hanem centiméterekben mérhető eredményekre számítunk a kezelt területen

 

 

Milyen tarós az AQUALYX kezelés? 

 

Az Aqualyx injekciós zsírbontó kezelés eredménye végleges, hiszen a zsírsejtek nem képződnek újra, a kezelt területen a zsírsejtek száma állandó marad.

Ugyanakkor tudni kell, hogy a megmaradó zsírsejtek ugyanúgy képesek a "felesleg" raktározására, mint minden zsírsejt a szervezetben, így általános súlygyarapodásnál a kezelt terület körfogata is nőni fog, de nagyon lényeges, hogy mivel a kezelés előtti állapothoz képest kevesebb a zsírsejt, más arányban növekszik, mint megelőzően, így egy esetleges súlynövekedés arányosabb lesz, nem az addig kritikus terület (pl. has, comb) körfogatnövekedése lesz szembetűnő.

 

 

Milyen területeken végezhető Aqualyx injekciós zsírbontás?

 

A kezelés javallata, és a kezelés területei ugyanazok mint a zsírleszívásnál.

Tulajdonképpen az áll vonala alatti területtől a térdig minden helyi zsírlerakódás kezelhető.

 

Leggyakrabban az alábbi területeken alkalmazzuk:

 

  • toka zsírfeleslegének megszűntetése
  • has
  • csípő
  • felkar zsírfeleslege
  • külső és belső comb
  • térd

 

 aqualyx injekciós zsírbontás kezelési területei

 

 

Hogyan történik a kezelés?

Az Aqualyx intralipoterápiat megelőzően felmérjük a kezelendő területet, méréseket végzünk, hogy a rögzített adatok alapján követhessük a változást.

A megbeszélést követően a szükséges mennyiégű hatóanyagot speciális tűvel és  eljárással juttatjuk a zsírszövetbe, egyenletesen eloszlatva.

A kezeléshez fájdalomcsillapítót is alkalmazunk, ezért csupán minimális fájdalommal jár.

Vékony, flexibilis tűvel  dolgozunk, így érjük el, hogy szemben a mezoterápiás technikákkal , néhány tűszúrással (2-4 tűszúrás területenként) , a zsírszövetben módszeresen haladva bejuttathassuk az Aqualyx-et a kezelt területre.

Egy terület kezelése előkészítést követően 5-15 percet vesz igénybe.

A kezelést követően várható a kezelt terület érzékenysége, előfordulhat duzzanat, pirosság, kisebb bevérzés, de ezek a mindennapi életet nem befolyásolják, és  általában 4-5 napon belül megszűnnek.

 injekciós zsírbontás Aqualyx intralipoterápiával a Porta Bella Vita-nál

 

Hányszor van szükség Aqualyx kezelésre?

 

Tapasztalatok szerint kis zsírfelesleg, zsírlerakódás csökkentésére  ( pl. toka) akár 1-2 kezelés is elégséges lehet.

Nagyobb zsírfeleslegnél általában 3 kezelés után látható jelentős javulás, az ajánlás szerint 4-6 Aqualyx kezelésre is szükség lehet a kívánt hatás eléréséhez.

( A tanulmányok adatai alapján ( és saját tapasztalataink szerint is) általában 4-5 kezelésre van szükség ahhoz, hogy a kezelt területen a zsírbontás elérje azt a mértéket, amit egy zsírleszívás esetében várhatunk a kezelt területen.

A felhasznált anyag mennyiségét pedig az határozza meg, hogy a terület nagysága és a zsírszövet vastagsága alapján mennyi anyag szükséges a szövet egyenletes átitatásához. )

 

 

A kezelések között 21 napnak el kell telnie, de a legoptimálisabb eredményt úgy tudjuk elérni, ha a kezelést az azt megelőzőtől számított 23-25. napon végezzük el.

 

 

aqualix injekciós zsírbontó kezelés